Till innehåll på sidan Sök
Abisko nationalpark
Ett fjäll med höstfärger som speglar sig i en sjö.

Norrbottens Naturkarta

I appen Norrbottens Naturkarta finns information om alla statliga leder, naturreservat och nationalparker i Norrbottens län. I appen får du också bra friluftstips inför din fjällvandring. Laddar du ner Naturkartan offline kan du se var du är även när det inte finns täckning - så länge mobilen är laddad.

Appen, som finns både för Iphone och Android och på svenska och engelska, innehåller information om alla länets statliga leder, nationalparker och naturreservat. På en karta kan du se var du är. Är det ingen mobiltäckning där du befinner dig kan du ändå använda kartfunktionen om du laddat ner appen (där det finns täckning). Nedladdning görs från appens startsida. Tänk dock på att appen givetvis endast kan användas så länge din mobiltelefon fungerar och har kvar batteriladdning. 

I appen finns också information om vilka anordningar som finns längs lederna och i en del av naturreservaten. Om du skapar en användare kan du markera vilka områden du har besökt eller vill besöka och få din egen "önskelista". Du kan också skriva kommentarer och tips som du kan dela med andra. 

En viktig funktion är också möjligheten att rapportera in fel och brister på till exempel anläggningar längs en led eller i ett område. Rapporten skickas sedan till förvaltaren så fort det finns mobiltäckning.

Information och länkar till App Store och Google play på Länsstyrelsens webb

Foto: Håkan Hjort/Johnér bildbyrå