Sök
Björnlandets nationalpark
Angsjökojan.

Övernatta i Angsjökojan

Kojan ligger vackert vid Angsjöns NV kant cirka 1 km från Entré Angsjö i Björnlandets nationalpark. Följ röd led motsols runt sjön, så är det bara en dryg kilometer till kojan från entré Angsjö.

Om upplevelsen

Välkommen till Angsjökojan!

Angsjökojan är knuttimrad i furu och alla detaljer är gjorda med omsorg om material och tradition, typiskt för Västerbotten och Lappland.

Speciell utrustning

I kojan finns två våningssängar med plats för 6 personer med filtar och kuddar. Det finns 2 extra madrasser och ytterligare golvutrymme. Annars är kojan mycket enkelt utrustad. Det finns stekpanna, kaffekittel och någon enkel gryta samt ljusstakar. Ta med egna ljus och tändstickor.

Om du inte tidigare eldat i vedspis så följ instruktionerna som finns anslagna på väggen. Tricket är att tända med näver och få drag i den lilla dragluckan under ugnen. När sedan spisen drar så kan man tända i vedluckan.

Övernattning är gratis

Det går inte att boka kojan eller sängplatserna. Är det fullt i kojan förväntas gästerna bjuda in nya besökare och lämna plats åtminstone på golvet. Efter 1 natt har nya besökare förtur.

Vatten i sjöar och bäckar är humusfärgat men fullt drickbart. Du kan också ta med dricksvatten från kallkällan i entré Angsjö eller smälta snö på vintern.

Hugg din egen ved

Kom ihåg att bära in färdighuggen och späntad ved till nästa gäst. Städa efter dig och ta med allt skräp hem. Var rädd om dig och låt bara barnen såga eller hugga med vuxen.

Vedstapel utanför Angsjökojan.
Vedstapel utanför Angsjökojan.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tid

Hela året

Plats
Angsjökojan

Latitud 63,9551 / Longitud 18,0407

Övrigt

Kojan har torvtak. Med tiden blir kojans timmer grått. Då kommer timmerkoja och taket påminna om en av nationalparkens jätteblock; grå med vit lavhätta.

×