Sök
Björnlandets nationalpark
Svärmorskojan, en trästuga ligger intill en barrskog.

Övernatta i Svärmorskojan

Om upplevelsen

Välkommen till Svärmorskojan!

Svärmorskojan är knuttimrad i gran och alla detaljer är gjorda med omsorg om material och tradition, typiskt för Västerbotten och Lappland.

Speciell utrustning

I kojan finns två våningssängar med plats för 6 personer med filtar och kuddar. Det finns 2 extra madrasser och ytterligare golvutrymme. Annars är kojan mycket enkelt utrustad. Det finns stekpanna, kaffekittel och någon enkel gryta samt ljusstakar. I Svärmorskojan finns dessutom porslin och bestick. Ta med egna ljus och tändstickor.

Om du inte tidigare eldat i vedspis så följ instruktionerna som finns anslagna på väggen. Tricket är att tända med näver och få drag i den lilla dragluckan under ugnen. När sedan spisen drar så kan man tända i vedluckan.

Övernattning är gratis

Det går inte att boka kojan eller sängplatserna. Är det fullt i kojan förväntas gästerna bjuda in nya besökare och lämna plats åtminstone på golvet. Efter 1 natt har nya besökare förtur.

Vatten i sjöar och bäckar är humusfärgat men fullt drickbart. Du kan också ta med dricksvatten från kallkällan i entré Angsjö eller smälta snö på vintern.

Hugg din egen ved

Ved finns utanför kojan. I vinter är det mest spillvirke från bygget. Kom ihåg att bära in färdighuggen och späntad ved till nästa gäst. Städa efter dig och ta med allt skräp hem. Var rädd om dig och låt bara barnen såga eller hugga med vuxen.

Tid

Hela året

×