Björnlandets nationalpark

Invigning av Björnlandets utvidgade nationalpark

Björnlandets nationalpark blir dubbelt så stor och mer tillgänglig för besökare. Det firar vi med en storslagen invigning lördag 10 juni. Det blir en dag med guidning i området, lokala mathantverkare och underhållning.

Tid: Lördag 10 juni 11.00-16.00. Invigningsceremoni 12.30.

Transport: Gratis buss kommer att ordnas från Umeå och Åsele. Anmälan till bussresan krävs, mer information kommer på den här sidan.

Mat: Vi bjuder på lunch från lokala mathantverkare.

Hitta: Vägbeskrivning

Program: Detaljerat program presenteras här senare.

Om du kommer med bil: Tillfälliga parkeringsplatser kommer att finnas utanför nationalparken. Bussar tar er den sista biten in till invigningsområdet. Kom i god tid och samåk gärna!

Utrustning: Invigningen hålls utomhus, ta lämpliga kläder och skor.

Fakta Björnlandets nationalpark

Björnlandets nationalpark bildades 1991 och är Västerbottens enda nationalpark. Våren 2017 utvidgas nationalparkens storlek från 1143 hektar till 2369 hektar. Samtidigt har parken utrustats med två nya entréer, två övernattningskojor och ett vidsträckt ledsystem med sex olika vandringsleder.

Läs mer om Björnlandets nationalpark

Tomas Staafjord