Björnlandets nationalpark
""

Nationalparkernas dag 2016

Söndagen den 22 maj ordnar Länsstyrelsen Västerbotten en guidad tur i Björnlandets nationalpark.

Nationalparksförvaltaren Tomas Staafjord berättar mer om parkens unika och värdefulla natur samt visar de nya anläggningarna som byggs i samband med att nationalparken utökas.

Efter samling och inledning vid entré Angsjö gör vi en lättare promenad till den vackert timrade Angsjökojan. Dit är bara cirka 1 kilometer på plan mark och mycket spänger. Efter fikat vid Angsjökojan så fortsätter promenaden på nya leden runt Angsjön. Terrängen blir då lite mer krävande men spännande överraskningar i form av ovanliga arter och nya utsikter utlovas.

Dag: söndag 22 maj

Samling länsstyrelsen i Umeå: kl 08.00. (2 minibussar är fullbokade men kolonnkörning ordnas från länsstyrelsen)

Samling Entré Angsjö i nationalparken: kl 10.00

Exkursion i parken: kl 10.30

Vägbeskrivning

Nationalparken nås bäst från vägen mellan Fredrika och Åsele. En avtagsväg söderut, någon mil från Fredrika, leder ned mot Fjälltuna och därefter mot Flärkån. Sista sträckan går över Flärkån in till Angsjön vid nationalparkens östra gräns.

Kartor och mer information

Hitta till Björnlandet