Färnebofjärdens nationalpark

NYHETER

26 januari 2018

Färnebofjärden

Samverkansutbildning för aktörer vid Färnebofjärdens nationalpark

Nu har vi haft det första utbildningstillfället för entreprenörer i Färnebofjärdens nationalpark! Vår nya samverkanspartner har härmed rätt att nyttja samverkanslogga och marknadsföringskanaler via Färnebofjärden.

13 februari 2018

Färnebofjärden

Vinnarna i fototävlingen utsedda!

Tack för att ni röstat på era favoritbilder i vår fototävling Nationalparken i bilder 2017! Nu har vi tre vinnare! 1a plats: Susanne Sköldås, 2a plats: Andreas Petersson och 3e plats: Gustav Wikström Stort grattis till er! I år blev det alltså Tinäsområdes trollskog som tog hem vinsten. Andra priset knep en pigg utter, och på tredje plats hamnade en stämningsfull vy från Lisslen. Dessa bilder trycks upp som canvastavlor som kommer att pryda naturum under maj, och därefter skickas som vinster till vinnarna. Bland er som röstat har vi dragit tre vinnare som vinner varsin bok. Dessa personer är Eva Hedström, Henrik Waern och Curt Holzinger. Stort grattis till er också! Vi vill återigen tacka er alla som medverkat i vår tävling!

25 april 2018

Händer i maj

Vi inleder maj med en prova-på-pilgrimsvandring tisdag 1/5, då vi vandrar längs Dalälven i ca 9 km. Tisdag 22/5 firar vi Biologiska mångfaldens dag, genom att tillverka bi-batterier. Onsdag 23/5 får vi besök av en naturbevakare som berättar om vardagen som rovdjursspårare. Lördag 26/5 firar vi både Nationalparkernas dag och Nationella biosfärdagen. Då blir det aktiviteter för hela familjen, både vid naturum och vid nationalparkens huvudentré. Vill du få våra månadsprogram till din mail? Skicka ett mail till jessica.berg@lansstyrelsen.se och skriv Månadsprogram i ämnesraden, så lägger vi till dig i vår maillista! Varmt välkomna!

10 maj 2018

Tipsvinnare i april

Grattis till vinnarna i aprils tipspromenad! Rätt antal bönor i flaskan var... 1052 stycken!!!