Sök
Färnebofjärdens nationalpark

NYHETER

11 oktober 2017

Färnebofjärden

Vedtillgång under vintern

Tips till grupper som vistas i Färnebofjärdens nationalpark under lågsäsong, okt-apr: Hör med förvaltningen hur tillgången på ved ser ut vid de eldplatser du tänkt besöka, innan du åker ut. Allt för att få en så underbar vistelse som möjligt! Förvaltningen ombesörjer utkörning av ved hela året men i begränsad omfattning under vinterhalvåret.

26 januari 2018

Färnebofjärden

Samverkansutbildning för aktörer vid Färnebofjärdens nationalpark

Nu har vi haft det första utbildningstillfället för entreprenörer i Färnebofjärdens nationalpark! Vår nya samverkanspartner har härmed rätt att nyttja samverkanslogga och marknadsföringskanaler via Färnebofjärden.

13 februari 2018

Färnebofjärden

Rösta på din favoritbild!

Tack för alla fantastiska bilder som ni skickat in till vår tävling Nationalparken i bilder 2017! Nu har vi som jobbar med nationalparksförvaltningen och naturum röstat fram 10 finalistbilder, och nu är det dags för er att rösta på era favoriter! De tre fotografer som får flest röster vinner sina foton tryckta som canvastavlor. Bland er som röstar drar vi tre vinnare som får varsin bok; "Dalälven: från fjäll till fjärd" (vuxenbok) eller "Smarta små upptäcker naturen" (barnbok). Ni kan rösta till och med 2 april. Lycka till!

2 mars 2018

Färnebofjärden

Händer i mars

Den 3e och 10e mars ger vi oss på ugglekväll, och hoppas på att få höra bland annat sparvuggla, pärluggla och slaguggla. Den 11e går vi ut på Snöskovandring i nationalparken, då vi samtidigt spanar efter de spår vi kan hitta för dagen. Den 21a mars lär vi oss mer om klimatförändringen och dess påverkan på naturen och oss människor. Vi bjuder även på både Sportlovsskoj och Påsklovskul i naturum! Varmt välkomna! Läs mer i programmet här nedan. Vill du få våra månadsprogram till din mail? Skicka ett mail till jessica.berg@lansstyrelsen.se och skriv Månadsprogram i ämnesraden, så lägger vi till dig i vår maillista!

21 mars 2018

Färnebofjärden

Händer i april

Vi inleder april med Påsklovskul i naturum, 30/3-8/4! Kom och pyssla påskharar, gå tipspromenad och testa vår påskjakt! Onsdag 4e april får vi ta del av resultaten från de senaste undersökningarna av laxfiskar i Dalälven. Lördag 21a april visar vi att nedskräpning inte är ok, och går tillsammans ut och plockar skräp i omkring Gysinge. Lördag 28e april kan du följa med ut på en morgonvandring för att lyssna till vårfåglarnas konsert när den är som bäst. Vi avslutar april med en Ormsafari, sön 29e april! Tillsammans med en kräldjursexpert går vi ut i nationalparken och letar efter ormar, ödlor och grodor. Läs mer om aprilaktiviteterna i programmet nedan. Vill du få våra månadsprogram till din mail? Skicka ett mail till jessica.berg@lansstyrelsen.se och skriv Månadsprogram i ämnesraden, så lägger vi till dig i vår maillista! Varmt välkomna!