Färnebofjärdens nationalpark

Naturum flyttar ut

I dessa coronatider fortsätter naturum Färnebofjärden att hålla stängt, och vi flyttar nu istället ut i nationalparken, till er besökare.

Under perioden 3/4 - 19/4 finns en naturumvärd på plats vid nationalparkens huvudentré varje dag kl. 11.00-12.00 samt kl. 15.00-16.00. Vi hjälper dig med tips på vad som finns att se och göra i Färnebofjärdens nationalpark, och delar ut ”upptäck själv”-material att använda för att upptäcka naturen på egen hand. Vilka vårtecken kan du hitta i nationalparken? Vi har även med oss nationalparkens tygmärken till försäljning via Swish, 20 kr/st.

Vi tycker det är glädjande att så många hittar ut i naturen! Tänk på att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer att stanna inomhus om du är sjuk och inte gå ut i grupp om du tillhör en riskgrupp.  Ta hand om er!

Bästa hälsningar från oss som arbetar med Färnebofjärdens nationalpark och naturum