Färnebofjärdens nationalpark

Så var det dags för Färnebofjärdens nationalparks oktoberprogram!

Detta händer hos oss:

• Efter branden - Vad händer med träd och växter, och hur påverkas djurlivet efter en naturvårdsbränning? Följ med ut i nationalparken och få svar!
• Gästriklands flora - Peter Ståhl, författaren till boken Gästriklands flora, berättar om vanliga och ovanliga växter i Gästrikland, hur de kom hit, och om kartläggningen av landskapets flora.
• Fiskevård och fiskvandring i Nedre Dalälven - Länsfiskekonsulent Kalle Gullberg berättar om helt ny kunskap om fiskarna i nedre Dalälven. Han presenterar senaste årets resultat i det stora projektet rörande lax, öring, harr, fiskvandring och restaurering i detta unika område.
• Ljus- och spökafton i Gysinge - En stämningsfull kväll i Gysinge bruk. Naturum håller kvällsöppet och tjuvstartar Höstlovsskoj denna kväll.
• Höstlovsskoj i naturum - Spindelpyssel och aktiviteter. Vågar du känna efter vad som gömmer sig i våra hemliga rör..?

Läs mer i programmet (pdf)