Färnebofjärdens nationalpark

Vi firar Nationalparkernas dag

Nu på lördag 26 maj firar vi Nationalparkernas dag! I år är det 20 år sedan Färnebofjärdens nationalpark bildades, och vi firar därför lite extra! :)

Vid nationalparkens huvudentré på Mattön (ca 2.5 km SO om Gysinge) kommer vi att ha barnhinderbana, tipspromenad, småkrypssafari, vildmarksstig, familjeguidningar och korvgrillning.

Vid naturum kan man prova på 20-mannakanot (inte precis vid naturum, men en liten bort i Gysinge...), lyssna på föredrag, titta på film och gå på visning i naturumutställningen.

Vi passar även på att fira Nationella Biosfärdagen (infaller 2/6) på lördag, och vi får därför besök av  biosfärambassadörer och får information om Biosfärområdet Älvlandskapet Nedre Dalälven. Det blir smakprover från matproducenter och mathantverkare i biosfärområdet, och vi får även träffa en getbonde med en get eller två (kl. 11-13).

Alla aktiviteter är gratis! Och vädret ser ut att bli strålande... :) Du hittar programmet här.

Varmt välkommen!