Sök
Färnebofjärdens nationalpark
Barnfötter står på en sten med texten naturum.

Många aktiviteter i naturum året runt

Naturum Färnebofjärden i Gysinge erbjuder många olika aktiviteter under hela året. Vi har öppet året runt och har fri entré till utställningen.

Om upplevelsen

 

Några exempel på kommande aktiviteter, 2017:

I september har naturum öppet ons-sön, kl. 11-16.
Från 1 okt -20 dec har naturum öppet onsdagar, kl. 11-15 och vid aktiviteter. 

Höstlov v. 44, öppet varje dag kl. 11-15 med aktiviteter.
Spindlar och fladdermöss!

Höstlovet tjuvstartar lördag kväll, 28 okt, då det är spök- och ljuskväll på Gysinge bruk.

Utställning och bibliotek

Bibliotek och utställning finns inomhus i brukets gamla stall. Här kan du lära dig mer om de olika specialiteter som Färnebofjärdens nationalpark bjuder på. Vad är en fjärd? Hur bildas en rullstensås och vad gör bävern på vintern? Här finns kunnig personal som är redo att berätta mer om natur och kultur. I biblioteket kan du fördjupa dig bland böcker och tidningar och titta på film.

Vandringsleder

Vandringsleder hittar du nära naturum i nationalparken. På några av lederna finns tavlor till din hjälp med information om bland annat djur och växter som finns i omgivningarna. Leder är markerade med orange, röd, grön och blå på nationalparkens karta. 

Broanläggning

En broanläggning till ruinen utanför naturum gör det möjligt för dig att komma ut mitt i forsen och uppleva kraften och vattenbruset. Du kan gå till den vackra kvarnruinen och lära dig mer om hur man förr i tiden använde forsens kraft. På ön finns dessutom en grillplats där du kan avnjuta din matsäck till ljudet av forsens brus.

Vattenlek

En vattenlek finns i anslutning till naturumbyggnaden. Här kan barn och vuxna leka sig fram till kunskap om kulturmiljö och naturkrafter.

Vattenleken

Tid

Hela året

×