Till innehåll på sidan Sök
Fulufjällets nationalpark

NYHETER

Rosa skymning över spegelblankt vatten.

27 augusti 2020

Fulufjället

Nu ska vi kalka sjöar - Brottbäcksparkeringen stängs vecka 36

Parkeringen vid Brottbäcken är stängd vecka 36, 31/8-4/9. Då behövs parkeringen som helikopterlandningsplats när sjöarna på Fulufjället ska kalkas. Vi hänvisar våra besökare till den nedre parkeringen längs Brottbäcksvägen.

Trädäck i skog.

6 augusti 2020

Fulufjället

Minskat besökstryck

Nu är det inte lika många som väljer att besöka nationalparken, och trycket på parkeringen har lättat.

22 juli 2020

Fulufjället

Mycket trångt kring Njupeskär

Det är fortfarande väldigt många besökare till Njupeskärsentrén, och parkeringen och rastplatser är överfulla. Läget med Covid-19 är fortsatt allvarligt. Tänk på att ta ansvar även när du är utomhus, bland annat genom att hålla avstånd till andra.

13 juli 2020

Fulufjället

Parkeringskaos

JUST NU är det väldigt många som besöker oss, vilket har medfört kaos på vår parkering. Om möjligt, ta en kvällstur till Njupeskär eller åk dit tidigt, så att du kan ta dig hemåt vid 11-tiden, när den värsta rusningen kommer. Ännu lite lugnare är det i september, då slipper du dessutom alla mygg och knott!

10 juli 2020

Fulufjället

Nu är broarna runt Njupeskär reparerade

Nu går det att gå obehindrat runt hela området kring vattenfallet Njupeskär. Båda broarna, ovanför och nedför fallet är utbytta.

23 juni 2020

Fulufjället

Nya broar

ONSDAG 24 JUNI lyfter vi de nya broarna på plats samt grusar leden på några ställen.

22 juni 2020

Fulufjället

Broarna runt Njupeskär repareras v26-27

Två av broarna längs två av våra mest populära leder är trasiga

26 maj 2020

Fulufjället

Stängda skoterleder

Från och med torsdag 28 maj stänger vi skoterlederna på fjället

8 april 2020

Fulufjället

Kraftig lavin vid Njupeskärsravinen

En lavin har förstört bron nere i Njupeskärsravinen. Respektera avspärrningarna och gå inte ner i ravinen! Det är stor risk för ytterligare laviner och stenras.

En snötäckt stuga i vinterlandskap.

1 april 2020

Fulufjället

Naturum och våra stugor i coronatider

På grund av Coronaviruset går det inte att boka Lilla Tangsjöstugan i Fulufjället och andra uthyrningsstugor i våra övriga skyddade områden. Vi öppnar stugorna för igen preliminärt den 6 juni. Naturum Fulufjället är också stängt, men öppnar igen 1 juni.

27 mars 2020

Fulufjället

Jaktfalk

Jaktfalken är tillbaka på Fulufjället och har setts vid Njupeskär!

21 januari 2020

Fulufjället

Hjälp oss att räkna fåglar

Naturum Fulufjället är öppet i helgen för den årliga vinterfågelräkningen ”Vinterfåglar runt knuten”. Kom och hjälp oss att räkna, eller räkna hemma vid ditt eget fågelbord.

28 november 2019

Fulufjället

Avstängd led till Njupeskär

På grund av lavinfara och halkrisk stänger vi leden in till Njupeskärs vattenfall. Det gäller sträckningen från Njupeskärsstugan fram till fallet.

31 oktober 2019

Fulufjället

Isfiskepremiär på Rörsjön

Isen på Stora Rörsjön har tjocknat ordentligt hälsar vår entreprenör vid Rösjöstugorna. I och med det är det dags för isfiskepremiär den 9 november.

17 maj 2019

Fulufjället

Våren har nått Fulufjället

Njupeskärsentrén i Fulufjället har töat fram och Länsstyrelsens Dalarnas fjällförvaltning vårstädar.

30 april 2019

Fulufjället

Skoterlederna avstängda

Från och med i dag, tisdag 30 april, är det avstängt för skotertrafik på följande ställen: 🚫 Leden från Brottbäcksstugan upp till Rösjöstugorna 🚫 Leden från Gördalen upp till Harrsjöarna

3 december 2018

Fulufjället

Gemensam film om hela Fulufjället

Fulufjället är gränslöst. På fjället möts Sverige och Norge och blir till ett stort sammanhängande skyddat område för djur och natur. Nu finns en kortfilm om Fulufjällets båda nationalparker.

13 november 2018

Fulufjället

Njupeskärsleden färdigrenoverad

Under sommaren har ett stort arbete pågått med att rusta upp leden mot Njupeskärsfallet och göra området mer tillgängligt. Nu är alla leder öppna, men mindre justeringar och arbeten pågår fortfarande. Det går att åka med t.ex. rullstol ända fram till Njupeskärsstugan och få en fin utsikt över vattenfallet. Bitvis är det brant, så ledsagare behövs.

18 oktober 2018

Fulufjället

Nyrenoverad led mot Njupeskär snart klar

Renoveringen av rundslingan mot vattenfallet Njupeskär är snart avslutad. En anslutande ramp från leden som går förbi Njupeskärstugan är på plats. Förhoppningsvis är den trapp som knyter ihop slingan blir klar någon gång i november.

12 oktober 2018

Fulufjället

Fulufjällskonferensen

Missa inte årets Fulufjällskonferens. I år håller vi till i Trysil, 6-7 november lunch till lunch.

7 mars 2018

Fulufjället

5 frågor till Tommy Lönnebacke vid Rösjöstugorna

Tommy Lönnebacke har tagit över driften av Rösjöstugorna uppe på Fulufjället. Här finns totalt 32 bäddar, tältplatser samt båt- och kanotuthyrning och en fin bastu. Just idag håller Tommy på att köra ut ved för att täcka årets behov.

22 februari 2018

Fulufjället

Ny stugvärd vid Rösjöstugorna

Nu har Rösjöstugorna uppe på Fulufjället fått en ny arrendator och stugvärd. Efter 16 år som stugvärd lämnar Don McGillicuddy över till Tommy Lönnebacke från Dala-Floda.

8 januari 2018

Fulufjället

Uppdaterad folder om Fulufjället

Nu har vi uppdaterat foldern om Fulufjället. Den nya tillgängliggjorda stigen är med, och hjälptelefonerna är på rätt plats på kartan.

28 december 2017

Fulufjället

Lavinfara!

Det har kommit mycket snö de senaste dagarna så nu är det stor risk för laviner.

7 juni 2017

Fulufjället

Hjälptelefoner flyttade

I vinter har polisen flyttat två av tre hjälptelefoner på Fulufjället. Alltså stämmer inte den information som finns i länsstyrelsens folder om Fulufjället, eller på gamla versioner av lantmäteriets Fjällkarta.

23 februari 2017

Fulufjället

Lilla Tangsjöstugan - ny uthyrningsstuga

Nu går det att hyra Lilla Tangsjöstugan i nationalparkens centrala del. Det är en uthyrningsstuga, och hela huset hyrs ut per natt eller veckovis. Stugan ligger mycket vackert vid Tangsjön och har ett minst sagt ogenerat läge.