Fulufjällets nationalpark

NYHETER

23 februari 2017

Lilla Tangsjöstugan - ny uthyrningsstuga

Nu går det att hyra Lilla Tangsjöstugan i nationalparkens centrala del. Det är en uthyrningsstuga, och hela huset hyrs ut per natt eller veckovis. Stugan ligger mycket vackert vid Tangsjön och har ett minst sagt ogenerat läge.

2 februari 2017

Fjällsäkerhetsappen

www.fjallsakerhetsappen.se

14 oktober 2016

Fulufjället

Ny led för rullstol, barnvagn och rullator

Nu har arbetet börjat med att göra en mer tillgänglighetsanpassad led för besökare till naturum Fulufjället. En rastplats med grill och vindskydd är redo att användas och halva sträckan, cirka 750 meter, är grusad och klar.

28 september 2016

Ny gemensam folder om Fulufjället

Nu finns en ny gemensam folder för hela Fulufjället, både norska och svenska sidan.

21 september 2016

Forskarseminarium 2016

6-7 oktober är det dags igen för forskarseminarium på naturum Fulufjället. Årets tema är Geologi och Geoturism.

17 mars 2016

Jaktfalk!

Onsdag 16 mars syntes jaktfalkarna vid Njupeskärs vattenfall!

18 februari 2016

Lavinfara

Nu varnas det för stor lavinfara i Dalafjällen. Hårda vindar har gjort att snön packats i drivor på fjällsidorna.

3 februari 2016

Jobba på naturum!

Vi söker nu en vikarerande föreståndare till naturum Fulufjället för perioden 1 maj till 30 november 2016. Sista ansökningsdag är 14 februari.

19 november 2015

Isfiskepremiär på Rösjöarna!

Äntligen har isen lagt sig!

24 oktober 2015

Höstlov 2015

Nu har naturum öppet för alla höstlovslediga! 24 oktober till 1 november kl.10-16.

11 september 2015

Fulufjällets forskarseminarium 2015

15 - 16 oktober kl.9-17 på Lomkällan i Särna, Sverige och Ljöratunet i Ljördalen, Norge. Seminariet är öppet för alla och det kostar ingenting att delta. Lunch kan köpas till självkostnadspris, ange detta vid anmälan. Anmälan till naturum.fulufjallet@lansstyrelsen.se eller 010-225 0349 SENAST 10 OKTOBER. Begränsat antal platser!

21 november 2014

säkrare tur mot rösjön

Nu är det säkrare att gå vandringsleden mellan Fulufjällets huvudentré och Rösjöstugorna. I veckan som gått har vi till största delen bytt ut de gamla spängerna.

23 oktober 2014

Höstlov på Fulufjället

Under höstlovet är naturum öppet 25 oktober till 2 november klockan 10-16.

21 juli 2014

VÄGEN IN TILL FALLET ÅTER ÖPPEN

Under smältperioden i våras rasade stenar ner från den branta klippväggen vid Njupesskärs vattenfall och orsakade stora skador på rampen som leder in till fallet. Rampen är nu lagad och vägen in till fallet åter öppen.

30 juni 2014

Ny bro över Njupesskärs vattenfall

Ny bro på plats ovanför Njupesskärs vattenfall. Leden "Fallet runt" är åter öppen.

18 juni 2014

REPARATIONER PÅGÅR

Vinterns stora snömängder i kombination med vårens vattenflöden har orsakat skador på flera broar i Fulufjällets nationalpark. Reparationer pågår men bron ovan fallet är fortfarande inte åtgärdad. Vi meddelar detta så fort den nya bron är på plats.

27 maj 2014

Fulufjället

Ramp och bro kring Njupeskär avstängda

Vårfloden har gått hårt åt en träramp sista biten fram till Njupeskär och en träbro ovanför fallet. Båda är avstängda tillsvidare.

23 maj 2014

naturum Fulufjället öppnar för sommaren

På nationalparkernas dag 24 maj öppnar Fulufjället igen för sommarsäsongen. Vi har öppet från klockan 10:00 till 17:00. Välkomna!