Sök
Hamra nationalpark

NYHETER

13 mars 2018

Hamra

Populär skid- och hundspannsåkning

I det vackra vintervädret var det omkring tvåhundra personer som åkte skidor och hundspann i de fina spåren på myrarna i Hamra nationalpark.

Snötäckta furor i orörd snö.

12 januari 2018

Hamra

Längdskidåkning i Hamra Nationalpark 11 mars 2018

Vill du åka skidor på snöklädda myrar i Hamra nationalpark? Plocka då fram skidorna till söndagen den 11 mars. Då finns det preparerade längdskidspår på Svartåmyren. Du kan också prova på, för en liten peng, hundspannsåkning i den vackra naturen.

28 september 2017

Hamra

Magisk berättarafton i höstmörkret

Vid eldens sken berättade Robert Fors och Viktor Hansson om olika sägner och historier om Loosgrufvan.

18 augusti 2017

Hamra

Berättarkväll i Hamra - historier om bygden 23 september

Vid den sprakande lägerelden i Hamra Nationalpark får du lyssna på inspirerande och spännande berättelser om bygden. Upplev hösten i Hamra Nationalpark, lördagen den 23 september, kl 19-21.

17 augusti 2017

Hamra

Fler upptäcker midnattsvandringen

Det var drygt 60 besökare som deltog i den magiska midnattsvandringen i Hamra nationalpark dagen innan midsommarafton. Det är en ökning jämfört med förra året.

17 augusti 2017

Hamra

Det är inne att vara ute

Torsdagen den 13 juli deltog närmare 40 personer och 3 hundar i den guidade vandringen i Hamra Nationalpark.

8 juni 2017

Hamra

Upplev midsommarnatten 22 juni

Natten mot midsommarafton vandrar vi i genom urskog, myr- och vattenlandskap. Ta på dig stövlar och följ med oss längs stigar och spänger i nationalparken! Torsdag den 22 juni, natten mot midsommarafton, genomför vi en nattvandring genom Hamra nationalpark. Samling vid respektive entré kl 20.00. Vandringen sker i obanad terräng som kräver stövlar oavsett vilkensträcka man väljer att gå. Ha med dig matsäck så du kan fika efter vägen. Samtliga tre vandringar är med guider. Vid mål finns något att grilla, lite fika och ett diplom.

17 augusti 2017

Hamra

Naturguidningskurs i Hamra

I mitten av juni anordnade Länsstyrelsen Gävleborg tillsammans med Centrum för Naturvägledning (CNV) en guideteknikkurs för Losbygdens natur-och kulturguider.

8 juni 2017

Hamra

Följ med på en guidad vandring 17 juli

Under Loosveckan, måndag 17 juli kl 10, anordnar Länsstyrelsen, tillsammans med Loos Byaråd, guidning i Hamra nationalpark. Samling vid huvudentrén. Vandringen tar 2-3 timmar. Ta med fika till turen och om du vill kan du ta med lunch som du kan grilla efter vandringen. Aktiviteten är gratis. Följ med!

27 april 2017

Hamra

Nationalparkernas dag 24 maj

Allmänheten är välkommen mellan kl. 14-16. Guidade turer av elever från Los skola, utgår från huvudentrén. Kaffe och kaka serveras vid huvudentrén.

31 januari 2017

Hamra

Längdskidåkning i Hamra nationalpark 12 mars

Vill du åka skidor på snöklädda myrar i Hamra nationalpark? Plocka då fram skidorna till söndagen den 12 mars då det finns preparerade längdskidspår på Svartåmyren.

25 maj 2016

Hamra

Hamra nationalpark välbesökt under Nationalparkernas dag

På Nationalparkernas dag den 24 maj besökte 230 tredjeklassare från Ljusdals kommun Hamra nationalpark. De blev guidade av elever från Los skola som bl.a. berättade om skogsbrand och allemansrätten. Det var kallt och ruggigt väder-vilken tur att det fanns sprakande brasor att värma sig vid…

27 april 2016

Hamra

Nationalparkernas dag

14 mars 2016

Hamra

Populär skidåkning på myrvidder

För tredje året i rad anordnades längskidåkning i Hamra nationalpark. Trots mulet väder var det stor uppslutning ute i spåren!

Snötäckta furor i orörd snö.

27 januari 2016

Hamra

Längdskidåkning i Hamra nationalpark

Plocka fram skidorna och börja valla! Söndagen den 13 mars finns längdskidspår på Svartåmyren i Hamra nationalpark.

21 december 2015

Hamra

god jul och gott nytt år

29 oktober 2015

Hamra

Höstvandring i nationalparken

Nu börjar naturen förbereda sig för vintern. Myrens sprakande färger börjar övergå i bruna nyanser och björnen letar ide.

21 augusti 2015

Hamra

Upptäck Hamra nationalpark med geocaching!

Vill du hitta nya smultronställen med inslag av skattjakt i Hamra nationalpark? Då är geocaching något för dig som har en GPS och lite äventyrslust! I somras la Länsstyrelsen Gävleborg ut tre geocacher i nationalparken.

24 juni 2015

Hamra

Populär vandring i midsommarnatten

För fjärde året i rad genomfördes en nattvandring i Hamra nationalpark inför midsommarafton. Nattvandringen är ett initiativ från vandringsglada Losbor och har resulterat i ett samarbete med Länsstyrelsen Gävleborg. Antalet vandrare har ökat för varje år.

26 maj 2015

Hamra

Skolbesök i Hamra nationalpark

Måndagen den 25 maj firades ”Nationalparkens dag” i Hamra nationalpark. Under förmiddagen guidades 230 st tredjeklassare från Ljusdals kommun. Klass 6-9 från Loos skola var nationalparkens guider och lotsade runt elever och lärare i naturen.

20 april 2015

Hamra

Nationalparkernas dag i Hamra nationalpark

Snötäckta trädtoppar, orörd snö och ljusblå himmel.

25 mars 2015

Hamra

Gör ett vårvinterbesök i Hamra nationalpark!

Nu börjar vårsolen titta fram mer och mer men fortfarande gnistrar snön på myrvidderna i nationalparken. Myr- och huvudentrén är tillgängliga för besök och du kan grilla en stund vid rastplatserna och använda övriga faciliter. Svartåentrén är fortfarande insnöad så hit får du ta dig senare i vår.

2 mars 2015

Hamra

Längdskidåkning på nationalparkens myrar

För första gången anordnades det längdskidåkning i Hamra nationalpark. Drygt femtio skidentusiaster testade spåren som ledde ut över våtmarkerna.

Snötäckta trädtoppar, orörd snö och ljusblå himmel.

20 januari 2015

Hamra

Nyskottat i Hamra nationalpark!

Naturbevakarna hälsar att parkering och huvudentrén i Hamra natinalpark är skottade. Det är därför möjligt att vara vid rastplatsen för att grilla och använda övriga faciliter.

30 oktober 2014

Hamra

Björnen sover, björnen sover...

8 augusti 2014

Hamra

Midnattsvandring i Hamra nationalpark succé!

9 juni 2014

Hamra

Ana ugglor i mossen

2 juni 2014

Hamra

Skolklasser i Hamra nationalpark

Fredag den 23 maj var det ”nationalparkens dag” i Hamra nationalpark. Där var de flesta av kommunens alla tredjeklassare med respektive lärare, Loos skolas högstadium (som guider) och några andra övriga besökare.