Hamra nationalpark

NYHETER

18 juli 2018

Hamra

Brand i närheten av Hamra nationalpark

2018-07-18 Det brinner fortfarande i skogen vid Vålberget (Rullbo), nordost Hamra nationalpark. Länsstyrelsen avråder besök i parken. Det är brandrök i området och brandrisken är stor.

16 juli 2018

Hamra

Vandring inställd på grund av brand

Länsstyrelsen har i samråd med Räddningstjänsten beslutat att inte genomföra vandringen idag den 16 juli med anledning av branden i Vålsberget, norr om Hamra nationalpark.

28 juni 2018

Populär vandring i midsommarnatten

Natten till midsommar genomförde den populära nattvandringen i Hamra nationalpark. Nattvandringen är ett initiativ från vandringsglada Losbor och har resulterat i ett samarbete med Länsstyrelsen Gävleborg. Antalet vandrare har ökat för varje år. Det var ett 40-tal personer som deltog i vandringen.

20 juni 2018

Storytelling - om Troll, vittror och skogsrå

Lördag 8 september kl 19 är det storytelling i nationalparken. Vid den sprakande elden får du lyssna på Ann Nilsén från Länsmuseet Gävleborg som berättar om spännande varelser i skogen.

7 juni 2018

Midnattsvandring 21 juni 2018

Torsdag den 21 juni, natten mot midsommarafton, vandrar vi i genom urskog, myr- och vattenlandskap i Hamra nationalpark.

11 april 2018

Program 2018

13 mars 2018

Populär skid- och hundspannsåkning

I det vackra vintervädret var det omkring tvåhundra personer som åkte skidor och hundspann i de fina spåren på myrarna i Hamra nationalpark.

Snötäckta furor i orörd snö.

12 januari 2018

Längdskidåkning i Hamra Nationalpark 11 mars 2018

Vill du åka skidor på snöklädda myrar i Hamra nationalpark? Plocka då fram skidorna till söndagen den 11 mars. Då finns det preparerade längdskidspår på Svartåmyren. Du kan också prova på, för en liten peng, hundspannsåkning i den vackra naturen.

28 september 2017

Magisk berättarafton i höstmörkret

Vid eldens sken berättade Robert Fors och Viktor Hansson om olika sägner och historier om Loosgrufvan.

18 augusti 2017

Berättarkväll i Hamra - historier om bygden 23 september

Vid den sprakande lägerelden i Hamra Nationalpark får du lyssna på inspirerande och spännande berättelser om bygden. Upplev hösten i Hamra Nationalpark, lördagen den 23 september, kl 19-21.

17 augusti 2017

Hamra

Det är inne att vara ute

Torsdagen den 13 juli deltog närmare 40 personer och 3 hundar i den guidade vandringen i Hamra Nationalpark.

17 augusti 2017

Fler upptäcker midnattsvandringen

Det var drygt 60 besökare som deltog i den magiska midnattsvandringen i Hamra nationalpark dagen innan midsommarafton. Det är en ökning jämfört med förra året.

8 juni 2017

Upplev midsommarnatten 22 juni

Natten mot midsommarafton vandrar vi i genom urskog, myr- och vattenlandskap. Ta på dig stövlar och följ med oss längs stigar och spänger i nationalparken! Torsdag den 22 juni, natten mot midsommarafton, genomför vi en nattvandring genom Hamra nationalpark. Samling vid respektive entré kl 20.00. Vandringen sker i obanad terräng som kräver stövlar oavsett vilkensträcka man väljer att gå. Ha med dig matsäck så du kan fika efter vägen. Samtliga tre vandringar är med guider. Vid mål finns något att grilla, lite fika och ett diplom.

27 april 2017

Nationalparkernas dag 24 maj

Allmänheten är välkommen mellan kl. 14-16. Guidade turer av elever från Los skola, utgår från huvudentrén. Kaffe och kaka serveras vid huvudentrén.

31 januari 2017

Längdskidåkning i Hamra nationalpark 12 mars

Vill du åka skidor på snöklädda myrar i Hamra nationalpark? Plocka då fram skidorna till söndagen den 12 mars då det finns preparerade längdskidspår på Svartåmyren.

27 april 2016

Nationalparkernas dag

Snötäckta furor i orörd snö.

27 januari 2016

Längdskidåkning i Hamra nationalpark

Plocka fram skidorna och börja valla! Söndagen den 13 mars finns längdskidspår på Svartåmyren i Hamra nationalpark.

21 december 2015

Hamra

god jul och gott nytt år

29 oktober 2015

Höstvandring i nationalparken

Nu börjar naturen förbereda sig för vintern. Myrens sprakande färger börjar övergå i bruna nyanser och björnen letar ide.

21 augusti 2015

Hamra

Upptäck Hamra nationalpark med geocaching!

Vill du hitta nya smultronställen med inslag av skattjakt i Hamra nationalpark? Då är geocaching något för dig som har en GPS och lite äventyrslust! I somras la Länsstyrelsen Gävleborg ut tre geocacher i nationalparken.

24 juni 2015

Populär vandring i midsommarnatten

För fjärde året i rad genomfördes en nattvandring i Hamra nationalpark inför midsommarafton. Nattvandringen är ett initiativ från vandringsglada Losbor och har resulterat i ett samarbete med Länsstyrelsen Gävleborg. Antalet vandrare har ökat för varje år.

20 april 2015

Nationalparkernas dag i Hamra nationalpark

Snötäckta trädtoppar, orörd snö och ljusblå himmel.

25 mars 2015

Hamra

Gör ett vårvinterbesök i Hamra nationalpark!

Nu börjar vårsolen titta fram mer och mer men fortfarande gnistrar snön på myrvidderna i nationalparken. Myr- och huvudentrén är tillgängliga för besök och du kan grilla en stund vid rastplatserna och använda övriga faciliter. Svartåentrén är fortfarande insnöad så hit får du ta dig senare i vår.

Snötäckta trädtoppar, orörd snö och ljusblå himmel.

20 januari 2015

Hamra

Nyskottat i Hamra nationalpark!

Naturbevakarna hälsar att parkering och huvudentrén i Hamra natinalpark är skottade. Det är därför möjligt att vara vid rastplatsen för att grilla och använda övriga faciliter.

30 oktober 2014

Hamra

Björnen sover, björnen sover...

9 juni 2014