Hamra nationalpark

74 vandrare i midsommarnatten

Natten till midsommar genomfördes den populära nattvandringen i Hamra nationalpark. Nattvandringen är ett initiativ från vandringsglada Losbor och har resulterat i ett samarbete med Länsstyrelsen Gävleborg 2012. Antalet vandrare har ökat för varje år.

Det var drygt 70 personer som laddat med  myggstift och gummistövlar inför årets nattvandring. Regnmolnen hängde tungt över nationalparken men inget regn kom. Hamraledens 10 km bjöd på bitvis tuff  terräng med klättring över stock , sten och vatten . Men några kilometer var också lättvandrad med fin stig längsmed porlande Svartån. Under vandringen fick vandrarna se paddor och blommande hjortron.

Myrslingans 5 km  gav också vandrarna en utmaning med vandring i blöt myr.  Men i gengäld fick de uppleva ett magiskt ljus då dimman sänkte sig över myren under kvällen. Tuvullens vita ax lyste i midnatten.

Ett tiotal vandrare utgick från huvudentrén och promenerade längs med trätrottoaren till Svansjön.

När kvällen närmade sig midnatt kändes doften av nykokt kaffe vid huvudentrén där några hade tänt elden och kokat kaffe till deltagarna. Det bjöds på korv att grilla och  kaka till kaffet