Hamra nationalpark

Eldningsförbud upphävt

Nu råder det inget eldningsförbud i Gävleborgs län. Det innebär att du får elda på iordningställda grillplatser i Hamra nationalpark. Länsstyrelsen uppmanar till fortsatt försiktighet i skog och mark.

Måndagen den 13 augusti kl 16.00 upphävde Länsstyrelsen det tidigare beslutet om eldningsförbud i Gävleborgs län.

Brandriskprognosen sjunker i flera delar av länet. I samråd med länets

räddningstjänster bedömer länsstyrelsen därför att eldningsförbudet kan upphävas.

Länsstyrelsen uppmanar till fortsatt försiktighet vid vistelse i skog och mark, eftersom det fortfarande är torrt trots det regn som fallit de senaste dagarna. Speciell försiktighet ska iakttas vid de ”lyskvällar” som brukas anordnas i slutet av augusti.

Du kan fortsatt hålla dig informerad om brandrisken där du befinner dig via SMHI:s brandriskprognoser, Dinsäkerhet.se och appen BRANDRISK ute.

Eldningsförbud kan, om det är nödvändigt, fortsatt föreskrivas av respektive kommun. För information om eventuella kommunala beslut avseende eldningsförbud – se respektive räddningstjänsts hemsida.