Hamra nationalpark
""

Populär vandring i midsommarnatten

Natten till midsommar genomförde den populära nattvandringen i Hamra nationalpark. Nattvandringen är ett initiativ från vandringsglada Losbor och har resulterat i ett samarbete med Länsstyrelsen Gävleborg. Antalet vandrare har ökat för varje år. Det var ett 40-tal personer som deltog i vandringen.

Det var 12 grader i luften och det blåste lätt vilket gjorde att alla mygg och småsven försvann.

Myrslingans 5 km  gav också vandrarna en utmaning med vandring i blöt myr.  Men i gengäld fick de uppleva ett magiskt ljus då regnbågen visade sig över myren under kvällen. Tuvullens vita ax lyste i solnedgången.

När kvällen närmade sig midnatt kändes doften av nykokt kaffe vid huvudentrén där några hade tänt elden och kokat kaffe till deltagarna. Det bjöds på korv att grilla och kaka till kaffet.

Tack alla nattvandrarna och korvansvariga som planerade och genomförde nattvandringen!