Hamra nationalpark

Följ med på en guidad vandring 17 juli

Under Loosveckan, måndag 17 juli kl 10, anordnar Länsstyrelsen, tillsammans med Loos Byaråd, guidning i Hamra nationalpark. Samling vid huvudentrén. Vandringen tar 2-3 timmar. Ta med fika till turen och om du vill kan du ta med lunch som du kan grilla efter vandringen. Aktiviteten är gratis. Följ med!

Biologen Janne Hedman kommer guida under vandringen.

Hamra nationalpark ligger i ett vågigt urbergslandskap med mjuka berg i Gävleborg län. Nationalparken är 1383 hektar stor och består av skog, myr och vattendrag. Hamra nationalpark är mest känd för sin skog. Den äldsta delen av nationalparken är en av få orörda skogar i mellersta Sverige. I gamla och döda träd lever många av urskogens djur och växter.

Guidningen arrangeras av Länsstyrelsen.

Kontakt: Rie Stagegaard 010-225 12 42  eller Loos Byaråd Pia Enocson 070-346 25 49.