Hamra nationalpark

Längdskidåkning på nationalparkens myrar

För första gången anordnades det längdskidåkning i Hamra nationalpark. Drygt femtio skidentusiaster testade spåren som ledde ut över våtmarkerna.

Under söndagen den 1 mars besökte drygt 50 personer Hamra nationalpark för att åka längdskidor. Hamra gymnastik- och idrottsförening, HGoIF, och Länsstyrelsen Gävleborg hade tillsammans dragit upp tre skidspår på myrarna utanför Huvudentrén. Gamla som unga kom dit för att åka 3, 10 eller 15 km. Många barn och ungdomar har just börjat sitt sportlov och inledde söndagen med en skidtur i nationalparken.

- Vidderna och känslan att vara ett med naturen var oslagbar, berättar en av skidåkarna. Det här gör jag gärna om, berättar hon. Efter målgång fanns varm saft att släcka törsten med och vid huvudentrén serverade HGoIF varmkorv, kaffe och hembakt morotskaka för sugna besökare.