Hamra nationalpark

Midnattsvandring 21 juni 2018

Torsdag den 21 juni, natten mot midsommarafton, vandrar vi i genom urskog, myr- och vattenlandskap i Hamra nationalpark.

Samling vid respektive entré kl 20.00. Se nedan. Ta på dig stövlar och följ med oss längs stigar och spänger i nationalparken!  Ha med dig matsäck så du kan fika efter vägen. Samtliga tre vandringar är med guider. Vid mål finns något att grilla, lite fika och ett diplom. Vi hjälper till med återtransport till din bil.

Tre olika leder

Hamraleden, 10 km vandring genom hela nationalparken, 4-5 timmar delvis i svårare terräng. Start vid Svartåentrén och målgång vid Huvudentrén.

Svartåmyren, 5 km vandring över myren, 2-3 timmar från Myrentrén till Huvudentrén. Bitvis svårare terräng.

Svartån, 5 km vandring från Svartåentrén till Myrentrén, 2-3 timmar. Svårare terräng.

Vid respektive entré finns en tillgänglig torrtoalett.

Tillgänglig vandring

Vill du gå en kort bit ut i skogen eller har barnvagn, rollator eller rullstol? Då kan du gå på trätrottoar från Huvudentrén till Svansjön, ca 1 km. Underlaget är jämnt. Vid Huvudentrén finns även två delvis spångade slingor, gammelskog- och myrslingan, på ca 2-3 km. Vid varje huvudentrén finns en tillgänglig torrtoalett.

VAR: Hamra nationalpark. Hamra nationalparks ligger i Ljusdals kommun i Gävleborgs län. Du når nationalparken från Europaväg E45 mellan Sveg och Orsa via en avtagsväg österut från Fågelsjö. Följ vägvisningsskyltar och efter cirka 5 kilometer är du framme.

KOSTNAD: Ingen kostnad.

Ingen anmälan behövs.