Hamra nationalpark
""

Upplev midsommarnatten 22 juni

Natten mot midsommarafton vandrar vi i genom urskog, myr- och vattenlandskap. Ta på dig stövlar och följ med oss längs stigar och spänger i nationalparken! Torsdag den 22 juni, natten mot midsommarafton, genomför vi en nattvandring genom Hamra nationalpark. Samling vid respektive entré kl 20.00. Vandringen sker i obanad terräng som kräver stövlar oavsett vilkensträcka man väljer att gå. Ha med dig matsäck så du kan fika efter vägen. Samtliga tre vandringar är med guider. Vid mål finns något att grilla, lite fika och ett diplom.

Hamraleden, 10 km vandring genom hela nationalparken, 4-5 timmar delvis i svårare terräng. Start vid Svartåentrén och målgång vid Huvudentrén.

Svartån, 5 km vandring från Svartåentrén till Myrentrén, 2-3 timmar.

Svartåmyren, 5 km vandring över myren, 2-3 timmar från Myrentrén till Huvudentrén. Du som bara vill gå en kort bit ut i skogen eller har barnvagn, rollator eller rullstol kan välja att gå på trätrottoar från Huvudentrén till Svansjön, ca 1 km. Underlaget är jämnt. Vid Huvudentrén finns även två delvis spångade slingor, gammelskog- och myrslingan, på ca 2-3 km.

Undrar du något?
Kontakta Rie Stagegaard 070-255 60 86.