Hamra nationalpark

Hamra nationalpark välbesökt under Nationalparkernas dag

På Nationalparkernas dag den 24 maj besökte 230 tredjeklassare från Ljusdals kommun Hamra nationalpark. De blev guidade av elever från Los skola som bl.a. berättade om skogsbrand och allemansrätten. Det var kallt och ruggigt väder-vilken tur att det fanns sprakande brasor att värma sig vid…

För femte året i rad ställde Los skola upp som guider i Hamra nationalpark den 24 maj. På olika stationer i nationalparken berättade de om naturen som finns runtomkring dem. Köttätande växter, skogsbränder och älgars brunstgropar är populära teman för tredjeklassarna i Ljusdals kommun som kom och lyssnade på dem. Det var en kall och regnig dag men humöret var på topp för de flesta. Under dagen kunde man värma sig vid brasor eller njuta av en kopp kokkaffe.

Barn som fikar

Astrid Seger från Färila skola fikar.

Värmande brasa