Hamra nationalpark

Populär skid- och hundspannsåkning

I det vackra vintervädret var det omkring tvåhundra personer som åkte skidor och hundspann i de fina spåren på myrarna i Hamra nationalpark.

Under söndagen den 11 mars 2018 besökte ca 200 personer Hamra nationalpark för att åka längdskidor och prova på hundspannsåkning. Hamra gymnastik- och idrottsförening, HGoIF, och Länsstyrelsen Gävleborg hade tillsammans dragit upp tre skidspår på myrarna utanför Huvudentrén. Gamla som unga och hundar kom dit för att åka 3, 10 eller 15 km. Hundspannsåkningen var också en uppskattad aktivitet. Det var till och med en person som tältade i parken under lördagsnatten.

Vid huvudentrén serverade HGoIF varmkorv, kaffe och hembakt fika för sugna skidåkare och besökare.  Aktiviteten anordnades för sjätte året i rad och har blivit en succe med så många besökare. Tack alla som gjorde dagen möjlig!