Hamra nationalpark

Skolbesök i Hamra nationalpark

Måndagen den 25 maj firades ”Nationalparkens dag” i Hamra nationalpark. Under förmiddagen guidades 230 st tredjeklassare från Ljusdals kommun. Klass 6-9 från Loos skola var nationalparkens guider och lotsade runt elever och lärare i naturen.

Tredjeklassarna fick under dagen veta mer om kolmilor, gammal skog, skogsbränder, brunstgropar och köttätande växter som finns i nationalparken. När de hade gått en slinga i skog- eller myrlandskapet serverades lunch vid huvudentrén. Efter maten var det dags att fortsätta med en spännande tipspromenad eller klättra på den stora guldstjärnan som finns i nationalparken.

När eleverna återvänt till sina skolor så stannade Los skola kvar för att guida allmänheten under eftermiddagen. Efter sin guidade tur serverades  besökare nykokt kaffe och bulle vid huvudentrén.

""
Lunch som serverades vid huvudentrén. Foto: Länsstyrelsen.

""
Barn som klättrar på guldstjärnan. Foto: Länsstyrelsen.