Hamra nationalpark

Upptäck Hamra nationalpark med geocaching!

Vill du hitta nya smultronställen med inslag av skattjakt i Hamra nationalpark? Då är geocaching något för dig som har en GPS och lite äventyrslust! I somras la Länsstyrelsen Gävleborg ut tre geocacher i nationalparken.

Geocaching är en "skattjakt" utomhus som sträcker sig över Sverige och hela världen. Du har ingen karta utan söker istället efter gömda skatter, eller cacher, med hjälp av koordinater som hämtas på internet. Genom att använda en GPS-mottagare söker du sedan din väg ut i natur eller stad för att hitta skatten. Varje cache består av en liten låda med en penna, en loggbok och några skatter som man kan byta ut mot något annat. När du hittat en cache så skriver du i loggboken, lämnar en skatt ifall du tagit en och loggar sedan besöket på nätet.

Registrera dig gratis på www.geocaching.com och sök sedan efter någon av nedan koder så kan äventyret börja ….

Kod:
GC5WFFC (geocache vid Huvudentrén)
GC5X759 (geocache vid Myrentrén)
GC5X70C  (geocache vid Svartån)