Hamra nationalpark

Välkommen till nationalparkernas dag 24 maj

Fredagen den 24 maj är det dags för den uppskattade aktiviteten, nationalparkernas dag i Hamra nationalparken. Allmänheten är välkommen mellan kl. 14-16. Elever från Los skola kommer att guida dig i parken. Turerna utgår från huvudentrén. Kaffe och kaka kommer även att serveras där.

Tillgänglig vandring

Vill du gå en kort bit ut i skogen eller har barnvagn, rollator eller rullstol? Då kan du gå på trätrottoar från Huvudentrén till Svansjön, ca 1 km. Underlaget är jämnt. Vid Huvudentrén finns även två delvis spångade slingor, gammelskog- och myrslingan, på ca 2-3 km. Vid varje huvudentrén finns en tillgänglig torrtoalett.

VAR: Hamra nationalpark. Hamra nationalparks ligger i Ljusdals kommun i Gävleborgs län. Du når nationalparken från Europaväg E45 mellan Sveg och Orsa via en avtagsväg österut från Fågelsjö. Följ vägvisningsskyltar och efter cirka 5 kilometer är du framme.

KOSTNAD: Ingen kostnad.

Kontakt:
Rie Stagegaard, rie.stagegaard@lansstyrelsen.se, 010-225 12 42.