Kosterhavets nationalpark

NYHETER

27 oktober 2017

Höstlov på naturum Kosterhavet

Under höstlovet vecka 44 händer det mycket på naturum Kosterhavet.

22 mars 2017

Programbladet för 2017 är klart

Årets program för naturum och Kosterhavet innehåller många aktiviteter för alla åldrar.

9 februari 2017

Sportlov på naturum

Under sportlovet (v. 8) har naturum öppet tisdag-fredag kl. 10-17 och lördag-söndag kl. 11-17. Som vanligt kan du se på filmer och bildspel, hälsa på djuren i klappakvariet och pyssla i pysselhörnan. Fri entré!

12 april 2016

Årets programblad färdigt

18 mars 2016

Kosterhavet

Ny vandringsbro vid nästången sydkoster

Tack vare extra resurser redan 2015 från Naturvårdsverket kunde denna vandringsbro byggas för ökad tillgänglighet för vandrare ut i naturreservat och nationalparken via Nästången på Sydkoster.

7 mars 2016

Nu "blommar" det i Kosterhavet

Algblomning kallas det fenomen då planktonalger på kort tid växer till och delar sig mycket kraftigt.

22 januari 2016

Mitt hav - elevutställning på naturum Kosterhavet

"Mitt hav" är en elevutställning av elever i Strömstads kommun.

26 november 2015

Späckhuggare på besök i Kosterfjorden

Tre späckhuggare skådades på Kosterfjorden den 25 november av två forskare från Lovéncentret Tjärnö.

5 november 2015

Aqualiens - ny tillfällig utställning på naturum Kosterhavet

Ny visar vi vandringsutställningen "Aqualiens - främmande arter i våra vatten".

21 augusti 2015

Mer än Karl Johan

Fram till den 30 oktober visar vi utställningen "Mer än Karl Johan - svamparnas hemliga liv" på naturum Kosterhavet. Det är ett möte mellan konst och vetenskap.

7 augusti 2015

Kostertisteln blommar!

Nu är det hög tid att komma till Koster och titta på en av Kosterhavets karaktärsarter Kostertisteln eller martornet. Nu står den i full blom!

28 juli 2015

Kosterhavet

Pröva kosterhavets nya app!

Sugen på att vandra på Koster? Slå följe med vår nya app Kosterhavet.

1 april 2015

Kosterhavet

Utställning av foto på naturum Kosterhavet

Från den 3 april fram till 15 juni har vi fotoutställningen "När jag kysser havet" på naturum Kosterhavet. Fotograf är Terje Fjellvang som här ställer ut foton från Kosterhavet och yttre Oslofjorden.

18 mars 2015

Naturum Kosterhavet finalist i arkitekttävlingen WAN Awards

Naturum Kosterhavet på Sydkoster kan vinna den prestigefulla arkitekttävlingen WAN Awards. Byggnaden som White har ritat är en av sex finalister till priset för världens bästa träarkitektur. Vinnaren offentliggörs i London den 24 mars.

17 mars 2015

Ny entrévärd på Kosterhavets Entré Rossö

Carina Landgren tar över efter Maj Gilberg från och med nu i vår och Carina hoppas kunna dra igång så snart som möjligt, senast till påsken!

12 februari 2015

Kosterhavet

Öppet under sportlovet på naturum Kosterhavet

Under sportlovet vecka 8 har naturum Kosterhavet öppet tisdag-söndag kl. 11-17.

3 december 2014

Kosterhavet

Utställning om skräp i havet

Hur lång tid tar det innan en plastflaska eller en aluminiumburk bryts ned i havet? Detta och mer därtill får du reda på i utställningen "Skräp i Kosterhavet" som nu visas på naturum Kosterhavet.

7 oktober 2014

naturumträff på Koster

Varje höst träffas personal från Sveriges naturum på ett av landets 32 naturum.

9 september 2014

Kosterhavets nationalpark 5 år

Idag är det precis fem år sedan vi invigde Kosterhavets och Ytre Hvalers nationalparker.

23 maj 2014

Nyfödda naturvårdare på koster

Många lamm har fötts hos våra djurhållare de senaste veckorna. Nu går lammen med sina mammor på öar i Kosterhavets nationalpark och hjälper till att hålla landskapet öppet.

23 maj 2014

Genom-sökarna - utställning på naturum Kosterhavet

Forskare vid Centrum för marin evolutionsbiologi på Göteborgs universitet studerar arvsmassan (DNA) från flera olika organismer som lever i Kosterhavet. Nu finns en utställning på naturum om vad denna forskning har kommit fram till och vad den kan användas till. Utställningen finns på naturum fram till den 13 juni.