Kosterhavets nationalpark

Ny vandringsbro vid nästången sydkoster

Tack vare extra resurser redan 2015 från Naturvårdsverket kunde denna vandringsbro byggas för ökad tillgänglighet för vandrare ut i naturreservat och nationalparken via Nästången på Sydkoster.

Bron leder över ett sund längst ut i en långgrund vik. Man passerar vackra orkideängar och strandängar på vandringen ut mot sandstränder med martorn, klippor, stenstränder, in i nationalparksområdet på Sydkoster. Där möts man av vackra vyer ut mot Ursholmen.

Bron finns på den röda vandringsleden som man exempelvis kan påbörja från naturum Kosterhavet i Ekenäs. Med den nya bron får vi en bra tillgänglighet till alla dessa naturmiljöer och det sker på ett tryggt sätt då den gamla passagen var av mycket låg standard. Bron är 63 meter lång. Arbetet utfördes av entreprenören Hamn&Sjö AB från Hamburgsund. Länsstyrelsen-Kosterhavet var beställare och finansiering har skett via Naturvårdsverket. Kostnad 900.000 kr.