Skuleskogens nationalpark

NYHETER

16 april 2018

Mycket snö......

Det råder fortfarande full vinter i nationalparken och lär så göra hela april och en bit in i maj månad. När det nu slår om och blir plusgrader både dag och natt blir föret vanskligt.

8 mars 2018

Lastbilar Entré Syd

Tunga grusbilar med släp trafikerar södra entrévägen under vecka 10-12

23 februari 2018

Entré Väst öppen igen

Vägen till Entré Väst är nu öppen igen efter det kraftiga snövädret för snart en månad sedan.

2 februari 2018

Västra entrévägen avstängd

Vägen till Entré Väst är tillsvidare avstängd till följd av det myckna snöandet. Nationalparksbesökare hänvisas till Entré Syd.

Istäckt sjö och i bakgrunden ser man solens första strålar över skogens trädtoppar.

13 december 2017

Snöröjning av entrévägar vintern 17/18

Västra och södra entrévägarna snöröjs och sandas som vanligt i vinter. Det under senare år allt mer varierande vintervädret gör att vägarna vissa perioder kan vara svårframkomliga.

7 december 2017

Vedbrist vid kusten

Bristen på ved är skriande vid stugorna vid Tärnättsundet och Tärnättholmarna.

En hund sitter på trappan till en grå stuga.

29 oktober 2017

Stuga nerbrunnen

Någon gång under vecka 43 brann övernattningsstugan vid Skrattabborrtjärn ner till grunden. Även det närbelägna och välfyllda vedförrådet blev lågornas rov.

Snöskovandrare

16 februari 2016

Vintervandring

Torsdagen den 18 februari till och med lördagen den 20 februari genomförs en organiserad vintervandring genom nationalparken. Cirka 180 deltagare från när och fjärran utforskar vad Skuleskogen kan erbjuda den friluftsintresserade vintertid

10 februari 2016

Skidtur i nationalparken

Följ med på en skidtur i obanad terräng lördagen den 13 februari kl 10 från Entré Syd.

17 december 2015

Brist på ved

Dålig tillgång på ved vid Tärnättvattnen

17 december 2015

isiga vägar

Vägarna in till nationalparken är isiga och ibland svårframkomliga till följd av det växlande vädret.

21 maj 2015

Nationalparkernas dag 24 maj

Traditionsenligt firande av Sveriges och hela världens nationalparker. Guidade turer och servering av kolbullar och kaffe.

Snöskovandrare

18 februari 2015

Snöskovandring

Torsdagen den 26 februari till och med måndagen den 2 mars genomförs två snöskovandringar i nationalparken i regi av Friluftsbyn.