Skuleskogens nationalpark
Istäckt sjö och i bakgrunden ser man solens första strålar över skogens trädtoppar.

Snöröjning av entrévägar vintern 17/18

Västra och södra entrévägarna snöröjs och sandas som vanligt i vinter. Det under senare år allt mer varierande vintervädret gör att vägarna vissa perioder kan vara svårframkomliga.

Antalet vinterbesökare i nationalparken ökar stadigt. Sedan vintern 2009/10 plogas vägen till Entré Väst som är den mest snösäkra av de tre entréerna. I skrivande stund närmar sig snödjupet 50 cm cirka 300 meter över havet. Även den södra entrévägen snöröjs och en bra vinter är Entré Syd och Kälsviken en fin startpunkt för skidturer längs kusten.

Av kostnadsskäl kraftsamlar vi snöröjning och eventuell halkbekämpning till helgerna. Det innebär att det kan dröja lite längre under övriga veckan till dess att entrévägarna röjs/sandas efter snöfall/regn.

Tänker du besöka nationalparken och vill ha senaste nytt om väglaget och eventuellt avstängda entrévägar kan du sms:a eller ringa Nils Ivar Jakobsson (070-660 81 84) som sköter snöröjning och sandning.