Söderåsens nationalpark

Vulkanspaning och Hovturné

27 april 2017

Huset på Liagården är stängt

Liagården rest house is now closed permanently

3 juli 2017

Håva i Skärdammen 16 juli

Var med och håva småkryp i Skärdammen (sön 16/7). Vad är det för småkryp som gömmer sig under vattenytan?

21 juni 2017

Småkryps-safari 9 juli

Följ med ut bland blommor och murknande stammar och leta efter småkryp (sön 9/7).

21 juni 2017

Fotokonst i juli & guidning 2 juli

Följ med på en guidad tur runt Skärdammen (sö 2/7). Här får du en bra introduktion till områdets sevärdheter och värden. Besök även den södra nationalparksentrén i Röstånga (Röstånga Turistinformation). Här finns en fotokonst-utställning under hela juli. Konstnären Jasmine Cederkvist ordnar även workshops.

12 juni 2017

Söderåsen

Spolning av tak vid naturum, Skäralid

Vilda blommornas dag 18 juni

Välkommen att fira Vilda blommornas dag med oss i Skäralid söndagen den 18 juni! Då spanar vi småkryp på Kopparhattsängen samtidigt som det finns gott om blomster-aktiviteter i naturum. I restaurangen serveras såklart vilda blommor!

Sagovandring & försommarträff 17 juni

Följ med My Kjellberg på en magisk sagovandring om natur och väsen från folktron eller kom med till Edvins torp på en försommarträff med Torpföreningen Skäralid. Båda börjar klockan 13 på lördagen den 17 juni.

After work run 16 juni

Upplev nationalparken på ett nytt sätt. På fredag avslutar vi veckan med ett löppass på 1 mil i ett tempo som alla hänger med i. Månaden ut kan man även beskåda en konstutställning med elevmålningar i Röstångaentrén.

2 maj 2017

Söderåsen

Räddningstjänsten håller övningar i Söderåsens nationalpark.

Rescue services will have training in Söderåsen national park

29 maj 2017

Familjedag & naturnatten 5 juni

Välkommen till Skäralid på familjedag måndagen den 5 juni. Under dagen kan du gå på småkrypssafari, håva vattendjur, få ansiktsmålning, leta pokémon och geocach. Framåt kvällen tar Espen Jensen med oss på fladdermusspaning. Avsluta kvällen/natten med att gå en stämningsfull lyktvandring runt Skärdammen.

29 maj 2017

After work run 2 juni

23 maj 2017

Mors dag 28 maj

Välkommen till Söderåsen på Mors dag på söndag! Följ med på en guidad tur runt Skärdammen (1km) kl 11-12. Titta in i naturum (öppet kl 10-17); få en guidad tur i utställningen, pyssla i vårt kreativa rum eller koppla av i vårt lilla film- & upplevelserum. Skäralids restaurang erbjuder en särskild Morsdagsmeny & levande musik.

22 maj 2017

Brand i nationalparken

På Nationalparkernas dag söndag den 21 maj brann det inne i sprickdalen

15 maj 2017

Biologiska mångfaldens dag 22 maj

Välkomna att fira biologiska mångfaldens dag med oss på måndag (22 maj). Lars Pettersson från Svensk Dagfjärilsövervakning föreläser om fjärilar och tar oss med på en guidat tur i parken. Du kan även träffa våra förvaltare och få svar på frågor om hur vi sköter nationalparken. Vid Skärdammen kan alla nyfikna få hjälp med att håva småkryp; vad döljer sig under ytan? I naturum finns som vanligt mycket pyssel och en utställning; Gratis från naturen. Välkomna!

15 maj 2017

Nationalparkernas dag 21 maj

Välkomna att fira nationalparkernas dag med oss på söndag (21 maj). Här får du möjlighet att träffa våra förvaltare; kolla på spännande redskap och få svar på frågor om skötsel. På en 1 timmes guidning runt Skärdammen får du en bra intro till parkens sevärdheter & värden. Barnen kan håva småkryp i Skärdammen, få gratis ansiktsmålning i restaurangen eller ta med hela familjen på en tipsrunda. I naturum finns som vanligt mycket pyssel & klurigheter. Här har även Linn Johansson en föreläsning om den speciella Eneskogen i Anderstorp. Välkomna!

23 maj 2017

Arbete på Offavägen

Breddning av Offavägen fortsätter vecka 22

12 maj 2017

Sommarprogram 2017

Nu är sommarens program för Söderåsens nationalpark här!

6 maj 2017

Inbjudan till dialogmöte

Söderåsens nationalpark bjuder in till samtal om vad vi kan göra för friluftsliv, turism och lokalt företagande samtidigt som vi förvaltar naturen på bästa sätt.

7 maj 2017

Guidning sön 14 maj

Följ med på en guidad tur runt Skärdammen (1 km). Här får du en introduktion till nationalparkens värden och sevärdheter.

3 maj 2017

Fågelskådningens dag 7 maj

Välkomna att fira fågelskådningens dag med oss på söndag (7 maj). Fågeltema i både naturum och restaurang med bland annat tipsrunda, pyssel och ansiktsmålning. Klockan 10 kan du följa med på en fågelguidning runt Skärdammen och klockan 13 möter vi våren längs Skärån på en 2 timmars guidning.

Fler aktiviteter i maj

Vår i nationalparken, bokarna skiftar i grönt. Skogen är på god väg att bli så här ljusgrön i början av maj. Strosa på egen hand eller följ med en guide. Nedan får du tips på guidade turer.

Aktiviteter i maj

Vår i nationalparken, de första bokarna skiftar i grönt. Strosa på egen hand eller följ med en guide. Nedan får du tips på guidade turer.

Söderåsen

Aktiviteter i slutet av april

Vår i nationalparken, de första bokarna har redan slagit ut. Strosa på egen hand eller följ med en guide. Nedan får du tips på guidade turer.

18 april 2017

Fler aktiviteter i april

Vår i nationalparken, de första bokarna har redan slagit ut. Kanske blir skogen så här ljusgrön innan aprils utgång? Strosa på egen hand eller följ med en guide. Nedan får du tips på guidade turer.

11 april 2017

Fler aktiviteter i april

Vår i nationalparken! Strosa på egen hand eller följ med en guide. Nedan får du tips på guidade turer.

3 april 2017

Aktiviteter i april

3 april 2017

Vårprogram 2017

Nu är vårens program här! Varmt välkomna till de olika aktiviteterna!

9 mars 2017

Bergvärme

10 februari 2017

Programöversikt 2017

Vad händer i Söderåsens nationalpark under året.