Söderåsens nationalpark

NYHETER

19 september 2017

aktiviteter 30/9-1/10

Naturvandring med Torpföreningen Skäralid på lördag, liksom fotoutställning med BioFoto syd i Röstånga turistinformation (sista dagen!). Dessutom matmarknad på söndag. Varmt välkommen!

11 september 2017

guidningar 16-17/9

Torpvandring med Torpföreningen Skäralid på lördag och en nationalparksguidning runt Skärdammen på söndag. Den senare ger en god introduktion till områdets värden och sevärdheter.

3 september 2017

andra aktiviteter 9/9

Lördagen den 9 september händer det mycket! Förutom att vi firar Geologins dag i naturum så kan du följa med på olika uteaktiviteter. Dels gläntar vi på dörren till Edvins torp (Torpföreningens kulturevenemang), dels kan vi fördjupa vår naturupplevelse genom att följa med naturguide My Kjellberg & feldenkraispedagogen Anna Lisa Valentini i aktiviteten Kroppskänsla & naturupplevelser. Välkommen!

27 april 2017

Huset på Liagården är stängt

Liagården rest house is now closed permanently

1 september 2017

Geologins dag 9/9

Lördagen den 9 september uppmärksammar vi Geologins dag. I naturum finns utställningen "Kvarts i bergarter & till flärd" och stenhårda pyssel & klurigheter. Här kan du dessutom se geo-film och gå vår stentipsrunda. Specialmeny med geologitema i restaurangen. Efter lunch kan du hänga med på Vulkan-spaning!

25 augusti 2017

Svampens dag 2-3/9

Helgen den 2-3 september firar vi Svampens dag. Då blir det rådgivning och svamputställning på uteserveringen till Skäralids restaurang. I naturum finns dessutom svamppyssel, tipsrunda och en liten utställning om hur svampar hjälper oss människor. Varmt välkomna!

25 augusti 2017

utställning och guidning om natur & hälsa 3/9

Under hela september kan du se BioFoto Syds fotoutställning i nationalparksentrén i Röstånga (turistinformationen). Under helgen den 2-3/9 firar vi Svampens dag med massor av aktiviteter i och vid naturum. På söndagen (3/9) kan du dessutom delta i en guidad tur om hur naturen påverkar vår hjärna och hälsa.

21 augusti 2017

Guidad tur bortom lederna 26/8

Följ med på en vandring in i djupet av nationalparken på lördag (26/8).

14 augusti 2017

Hösten 2017 i Söderåsens Nationalpark

Med olika aktiviteter såsom Svampens Dag, Geologins Dag, Naturfotots Dag och Mossornas Dag

22 maj 2017

Brand i nationalparken

På Nationalparkernas dag söndag den 21 maj brann det inne i sprickdalen

23 maj 2017

Arbete på Offavägen

Breddning av Offavägen fortsätter vecka 22

12 maj 2017

Sommarprogram 2017

Nu är sommarens program för Söderåsens nationalpark här!

3 april 2017

Vårprogram 2017

Nu är vårens program här! Varmt välkomna till de olika aktiviteterna!

10 februari 2017

Programöversikt 2017

Vad händer i Söderåsens nationalpark under året.