Söderåsens nationalpark

Brand i nationalparken

På Nationalparkernas dag söndag den 21 maj brann det inne i sprickdalen

Igår hände tyvärr det som inte bör hända, det började brinna inne i sprickdalen. Branden spred sig i den torra skogsbotten men är nu helt släckt. Det område som brann var en del av parkens värdekärnor, men vi är lättade över att det inte spred sig mer än vad det gjorde.

Vi är väldigt tacksamma för den hjälp med släckningen som en del besökare bidrog med ute på på plats. Vi är även glada för förståelsen av ledavspärrningar och de besvär som uppstod för besökare i Skäralid. Alla vandringsleder är åter öppna och säkra att gå på.

Var snälla och hjälp oss undvika fler bränder i sommar genom att endast använda anvisade grillplatser. De finns där för er och parkens säkerhet.

Yesterday the unthinkable happened and we had a fire in the forest.The fire spread rapidly on the dry forest floor, but thanks to visitors who detected it and the fire department who worked hard, the fire was quickly controlled and extinguished.

During the fire some hiking roads were closed. All trails are open again and safe to walk.

Please help us to avoid further fires - Use advised fire places only! They are there for yours and the national parks safety.