Söderåsens nationalpark

Högt vattenstånd i nationalparken

De senaste dagarna (veckornas) regnande har gjort att vissa leder i nationalparken blivit lite mindre tillgängliga. Det är högt vattenstånd i Skärån och andra vattendrag och vissa broar ligger i eller t.o.m. under vatten.

Förvaltningen arbetar med att lägga ut spänger och rensa vattendrag för att få bättre flöde både på land och i vatten.

Kopparhattsrundan – är blöt och lerig och på vissa ställen översvämmad, det är besvärligt att hitta vägar förbi. Stövlar eller kängor rekommenderas.

Hjortsprångsrundan – är mycket blöt och lerig, kängor eller stövlar är ett krav. För att passera de blötaste/lerigaste ställena måste man stundom klättra i rasbranterna.

Var försiktiga när ni är ute i skog och mark. 💦

The frequent rains that have been lately have made some of our paths difficult to access. There is a high waterflow in Skärån-stream and other waterways and some of the bridges are in or under water.

Park-management is working with laying out footbridges and getting the streams to flow better and in this way perhaps lower the waterlevels.

Kopparhatten trail - muddy and wet in places, but can be walked. Boots are recommended.

Hjortssprång trail - is very muddy and wet, to get around the wettest areas you will need to climb the screes. Boots are required.

Please be safe when visiting the national park. 💦