Till innehåll på sidan Sök
Store Mosse nationalpark

Mat jag kastat under ett år. Fotoutställning av Mattias Käll

10 juni klockan 15.00 vernissage. Mattias är på plats. Dagligen 25/6 - 31/8 Konstnär Mattias Käll har under ett år fotograferat all mat som familjen slängt. Nu visas utställningen i naturum Store Mosse efter att förut visats på Fotografiska Muséet i Stockholm.

”Det hela började med att jag tvivlade på att vi verkligen slängde så mycket mat som man säger. 30% av all mat som produceras. Kunde det verkligen vara så?” säger Mattias och berättar vidare ”Jag startade ett Instagramkonto och under ett år fotograferade jag varenda liten vitlöksbit, brödkant och överbliven pizzaslice som vi slängde.”

Fotografierna publicerade han under namnet @soosadtoseeyougo där följarna blev allt fler och diskussionerna kring matsvinn blev till en intressant och viktig del av själva projektet. Undersökningar visar att den största delen av all mat går förlorad slängs just i hemmen och många menar att ett förändrat beteende behövs. Organisationer som Eat med Gunhild Stordalen samt flera andra konsumentorganisationer och företag verkar för ökad medvetenhet och idag diskuteras problemet livligt.