Tivedens nationalpark
""

Bemannad information vid Vitsand

På grund av ombyggnationen av entréområdet vid Huvudentrén finns under sommaren 2016 den bemannade informationen vid entré Vitsand.

Vi hänvisar besökare till Vitsand

Under 2016 bygger vi om entréerna i Tivedens nationalpark. På grund av de under sommaren pågående byggarbetena vid Huvudentrén kan det både vara lite rörigt i området samt begränsad möjlighet till parkering. Vi uppmanar därför besökare till nationalparken att parkera vid entré Vitsand.

Bemannad information

Under byggnadstiden har den bemannade informationen flyttat till Vitsand. Bemanning finns på plats under följande tider:

1 maj-24 juni lör-sön kl 11:00-16:00
25 juni-31 augusti alla dagar kl 10:00-17:00
1 september-18 september alla dagar 11:00-16:00
19 september-16 oktober lör-sön kl 11:00-16:00 (vid huvudentrén)

Hitta rätt stig till Huvudentrén

Nedan ser du en karta över stigarna som sträcker sig mellan Vitsand och Stenkällan/Huvudentrén. Kortast vandring från Vitsand till Stenkällan/Huvudentrén får du om du följer den lila markeringn (4) tills du stöter på gul (2)/grå (9) markering. Följ sedan den gul (2)-grå (9) markeringen vidare fram till Stenkälla alternativt Huvudentrén. Vill du ta dig enbart mellan Huvudentrén och Vitsand kan du följa den lila (4) markeringen hela vägen utmed sjön.

Karta över stigar mellan Vitsand och Huvudentrén