Tivedens nationalpark

Huvudentrén färdigbyggd

Nu har lugnet lagt sig över nationalparkens huvudentré. Bygget är färdigt och den bemannade informationen har stängt för säsongen. Nu under vintern jobbar vi för fullt med att ta fram nya informations- och vägvisningsskyltar som kommer vara på plats till invigningen 19 maj 2017. Vi kommer även att sätta upp anvisningsskyltar på parkeringen.

Den nya servicebyggnaden vid huvudentrén. Foto: Daniel Gustafson

Servicebyggnaden ännu ej i bruk (huvudentrén

Den nya servicebyggnaden vid huvudentrén är färdigbyggd. Dock är inte toaletterna och sopsorteringen i bruk. Tills vidare hänvisar vi våra besökare till de gamla dassen och soptunnorna som står kvar i skogskanten ca 50 meter norr om den nya servicebyggnaden.

Ny spång och plattform vid entré Vitsand. Foto: Daniel Gustafson

Byggarbete pågår vid Vitsand

Vid entré Vitsand pågår just nu byggarbetena för fullt. Nya toaletter och omklädningsrum är under uppförande och parkeringarna möbleras. En plattform har byggts ned mot stranden och där ska skyltar och annat som informerar om nationalparken finnas. Från plattformen leder en bred spång längs stranden västerut. Allt kommer att byggas färdigt under 2016 och till invigningen kommer även informationsskyltar och vägvisning finnas på plats.