Tivedens nationalpark

Invigning nya Tivedens nationalpark

Tivedens nationalpark blir snart både större och tillgängligare. Det vill vi fira med en nyinvigning under pompa och ståt den 19 maj 2017. Information och program är preliminära och kommer att uppdateras under våren.

Invigningen genomförs i samarbete med lokala föreningar, organisationer och företag verksamma i och runt nationalparken.

Program invigning fredag 19 maj

Invigningen sker vid nationalparkens huvudentré.  I området finns aktiviteter, mattält, kaffeservering, utställare, musik, underhållning, information om nationalparken mm.

Konferencier för dagen är Martin Emtenäs ("Mitt i Naturen" och "Det stora fågeläventyret").

13.00 Området vid Huvudentrén öppnar.
14.00 Scenprogram med intervjuer, musik m.m.
16.00 Invigningsceremoni med miljöminister Karolina Skog m.fl. (teckentolkas).
17.00 Musik och underhållning: Stinnerbom Stinnerbom Dubé folktrio med Maria Johansson.
18.00 Slut - området stänger.

Händer under invigningsdagen

Guidade turer, fotoutställning, mat till försäljning, kaffeservering, musikunderhållning,
upplevelserunda i skogen, överraskningar och aktiviteter för hela
familjen. Lär känna våra stora rovdjur och se upp för rövarna i skogen…

Parkering och transport

Parkeringen vid Huvudentrén i Tivedens nationalpark kommer att vara avstängd. Gratis bussar in i nationalparken från tillfälliga parkeringar (med start 12:45 och uppehåll mellan 16.00-17.00). Personal finns vid parkeringarna. Samåk gärna och var ute i god tid. Gratis bussar avgår från större orter, anmälan sker till ragnhild.christiansen@lansstyrelsen.se. Obs: föranmälan krävs, begränsat antal platser.

Friluftsdag för skolor tisdag 16 maj:

Skolor i närområdet med fokus på mellanstadiet bjuds in för en friluftsdag i Tivedens nationalpark.

Öppet hus i nationalparken lördag 20 maj

Dagen efter invigningen är det "öppet hus" och familjedag vid Huvudentrén i Tivedens nationalpark med guidningar och personal från Länsstyrelsen finns på plats och kan svara på frågor.

Fakta

Tivedens nationalpark bildades 1983 och är en av Sveriges mest besökta nationalparker. Parken ökar våren 2017 i storlek från 1352 ha till 2030 ha. Samtidigt förnyas entréer, information och leder, vilket gör nationalparken tillgänglig för fler och nya grupper av besökare.

Kontakt

Vid frågor eller förslag vänligen kontakta projektledare för invigningen Ragnhild Christiansen på epost ragnhild.christiansen@lansstyrelsen.se eller på telefon 010-2248701