Tivedens nationalpark

Vägarbeten v 20-21

Under veckorna 20 och 21 (14-25 maj) kommer vägen norrifrån till nationalparken att byggas om. Det innebär att den under vissa tider kommer att vara helt avstängd för trafik. Använd därför vägarna söderifrån och västerifrån när du vill åka till nationalparken.

Vägen som går mot Tivedens nationalpark norrifrån förbi Tivedstorp ska nu asfalteras om. Den har under flera år varit i dåligt skick och nu är det dags att bättra på den igen. Det är sträckan från vägen mellan Tived och Askersund fram till Tivedstorp som berörs.

Det finns fler vägar in till nationalparken. Det bästa är att åka söderifrån, från väg 49 förbi Stenkällegården in till Huvudentrén. Om du kommer från Laxå kan du välja att passera Tiveds samhälle mot Undenäs och sedan följa bruna skyltar mot nationalparken.

Vägarbetena kommer att ske periodvis under veckorna 20 och 21. Vissa dagar, t.ex. på helgen, kan vägen vara öppen för trafik. Det bästa är dock att du vid ditt besök planerar att åka andra vägar.