Sök
Tyresta nationalpark
Illustration av 5 vandrare gåendes på led mot ett tält.

Med anledning av Corona

Det är nu många som söker sig ut i naturen och till Tyresta. Naturen är öppen och skogen är stor, men parkeringsplatserna till Tyresta har snabbt blivit fulla, särskilt under dagar med fint väder. Stiftelsen Tyrestaskogen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande covid-19 och vidtar åtgärder för att minska smittspridning.

Naturum, Tyresta gård och eldstäderna i Tyresta by håller stängt tillsvidare

Från och med 28/3 stänger vi de verksamheter där många besökare annars brukar samlas. Följande håller stängt tillsvidare; naturum, Tyresta gård (inkl ponnyridningen) samt eldstäderna vid Dahlgrensgården och Lanthandeln. Undvik också gärna eldrastplatserna i skogen, vilka brukar samla många människor. Vi vill påminna om att eldning aldrig är tillåtet utanför de anlagda eldrastplatserna. På alla offentliga toaletter har vi även utökat städningen och torkar noga av alla ytor.

Samtidigt tycker vi det är glädjande att så många hittar ut i naturen! Personal finns på plats i Tyresta by för att ge tips på vad som finns att se och göra i Tyresta. Du kommer också att kunna köpa kartor över området med swish. Naturum arrangerar guidade turer och vandringar som planerat.

Caféet och Lanthandeln håller öppet

Lanthandeln håller öppet (dock ej korvgrillning) och har vidtagit åtgärder för att minska smittpridning. Även caféet i Tyresta by håller öppet och flyttar bland annat ut både försäljning och sittplatser på gårdsplanen och erbjuder take-away-mat som sallader och smörgåsar utöver fika.

Svårt att hitta parkering

Till helgen kan det vara svårt att hitta parkeringsplats i Tyresta by på grund av att många vill ta sig ut i naturen. Det har varit många felparkerade bilar längs med Tyrestavägen och bussrondellen, vilket gör vägen oframkomlig för buss och eventuella räddningsfordon. Vi vill upplysa om att det är parkeringsförbud längs med Tyrestavägen och parkeringsvakter kommer att finnas på plats under kommande helg. Endast bilar med tillstånd får köra in i Tyresta by.

Om det är fullt på parkeringen vid Tyresta by, så är ni istället välkomna att använda någon av Tyrestaområdets övriga entréer, tex Stensjödal, Fiskfällan, Höjden eller Brakmaren.