Till innehåll på sidan Sök
Tyresta nationalpark
smörgås dekorerad med prästkragar

Mat och boende

I Tyresta by finns ett café och en lanthandel med korvgrillning. Det finns ingen mataffär. Några få boenden finns för uthyrning en bit utanför nationalparken.

Mat

Caféet i Tyresta by

Tyrestas mysiga café är inrymt i Dahlgrensgården, med anor från 1700-talet. Här serveras enklare lunchrätter som paj och soppa. Och massor med gott fikabröd till kaffet. Ekologisk inriktning, hembakat och vegetariska alternativ finns. Fika i det gamla stallet eller utomhus. Det går också att beställa med sig en picnic-korg för skogsturen. Caféet är tillgängligt för rullstol.

För att se meny och öppettider, besök Caféet i Tyresta bys hemsida här.

Lanthandeln

I Tyresta by, vid Tyresta gård finns också en lanthandel där du kan köpa kaffe, dricka och finfina korvar att grilla själv på den vedeldade grillen strax utanför. Korv av lamm - och nötkött från Tyresta gård samt vegetariska alternativ finns, liksom glutenfritt korvbröd.

Lanthandeln säljer även kött från lamm och nöt, lammskinn och ägg från ankor och höns i mån av tillgång. På hyllorna hittar du svenskt, lokalproducerat och till största delen ekologiskt mathantverk som honung, sylt, godsaker, must samt hudvårdsprodukter och konsthantverk.

För kontakt och öppettider klickar du här.

 

Boende

Mjölnarbostaden

Vid entré Stensjödal ligger Mjölnarbostaden, vackert beläget vid Nedre dammen. Huset har 30 bäddar (kuddar finns, men inga täcken).  El saknas och matlagning sker på en gasolspis och belysning med fotogenlampor. Vatten hämtas i en brunn strax intill . Uthyres under perioden april-oktober. Pris 1700 kr/dygn. Hyrs ut av Stiftelsen Tyrestaskogen. Bokning och frågor görs via bokning@tyresta.se

Mer information om Mjölnarbostaden finns här.

I anslutning till Mjölnarbostaden finns en äng som större grupper som vill övernatta i nationalparken är hänvisade till. Det är gratis att tälta här men grupper behöver boka via bokning@tyresta.se.

Mer information om tältängen finns här.

Janssongårdens B&B

I Tyresta by kan du hyra Janssongårdens arbetarbostad, som också är ett  bed&breakfast. Huset har 3 gästrum samt gemensamt kök och badrum. Boka en säng eller hela huset.

Kontakta Katarina Warg- Telefon: 070-671 85 49 E-post: katarina.warg@tyresta.se

Vandrarhem – Lilla Tyresö

Stängt tillsvidare. Detta STF-vandrarhem ligger några kilometer utanför Tyresta naturreservats norra del, i anslutning till Tyresö slott. För mer information, besök Lilla Tyresös hemsida här.

Information om Styvnäset

Styvnäset, som är ett båtmanstorp i Tyresta naturreservat hyrs inte ut under 2020.