Sök
Tyresta nationalpark
Vy över ett spegelblankt Årsjön. Man ser vindskyddet mellan några tallar på andra sidan sjön.  Tallarna speglar sig i vattnet.

Övernattning

Vill du övernatta i Tyresta nationalpark? Här nedan ger vi dig några alternativ hur du kan gå tillväga.

Om upplevelsen

Enskilda personer får övernatta vid eldplatserna i nationalparken. I naturreservatet är det tillåtet med tältning en natt för enskilda personer – inte grupper – om man tar hänsyn till natur och boende i området.

För grupper finns möjlighet att hyra Mjölnarbostaden vid Stensjödal, eller boka in sig för tältning på den slagna ängen utanför.

Årsjön och Stensjödal är båda fina platser att övernatta på.

För bokning av Mjölnarbostaden kontakta:

Stiftelsen Tyrestaskogen
08-741 08 76

Årsjön  

En riktigt fin skogssjö med stark vildmarkskänsla och många klipphällar att bada från. Lättillgängligt, ca 45 minuters promenad från Tyresta by. Vindskydd och eldplats ligger vackert vid södra stranden. En specialdesignad ”vildmarkstoalett” finns intill Sörmlandsleden går förbi.

Stensjödal  

För grupper som vill besöka Tyresta och övernatta är Stensjödal den lämpliga platsen, med stor chans att spana efter bäver i dammen intill. Här finns en eldplats och en större äng med plats för flera sällskap. Bekvämligheter som toalett (anpassad för rullstolar), dricksvatten och sophantering finns också. En gammal mjölnarbostad kan hyras om du vill bo inomhus istället.

Tid

Hela året

×