Till innehåll på sidan Sök
Färnebofjärdens nationalpark

Besök en bigård

Lyssna på surret, känn vibrationen av binas vingslag, lukta och smaka på honungen, prova på några praktiska moment som biodlare om du vill, eller njut av att bara vara - ett med naturen!

Om upplevelsen

Vill du veta mer om biodlarens vardag? Är du nyfiken på hur ett bisamhälle fungerar? Vill du göra ett besök inne i kupan? Våra bin är så snälla att du erbjuds att klappa dem.

Vi erbjuder nu fyra olika tillfällen i juli, då du kan få personlig guidning i den nya bigården intill Gysingeforsarna. Vi lovar att det blir en spännande upplevelse!

Biodlare Peter Friberg berättar om binas liv. Vi tittar på utrustning så som kläder och verktyg som en biodlare använder, och hur det är att faktiskt arbeta som en biodlare. Vi går igenom ett bisamhälle och studerar vaxkakor innehållande honung, pollen, ägg, larver och puppor och hur man ser skillnad på arbetsbi, drönare och drottning. Du lär dig om binas roll i ekosystemet och om hur honungen kommer från blomman till burken.

Datum och tid

Lördag 2 juli kl. 11.00-13.00 och 14.00-16.00

Lördag 9 juli kl. 11.00-13.00 och 14.00-16.00

Plats

Aktiviteten äger rum i Gysinge. Samlingsplats meddelas vid anmälan.

Anmälan

Obligatorisk anmälan sker till Peter, 070-2200930 alt pefriberg78@gmail.com, senast 30/6 respektive 7/7. Anmälan är fullständig och bindande när betalning har skett.
Begränsat antal platser. Minimum fem personer.
För att delta bör du ha fyllt 10 år.

Pris

395 kr för vuxen (över 18 år)
295 kr för 10-17 år

I priset ingår lån av skyddskläder samt en 250gr burk nyslungad honung.
Vid kraftigt regn ställs aktiviteten in, och pengarna betalas tillbaka

Inför aktiviteten

- För din och våra bins trygghet och säkerhet, lånar vi ut bidräkt och handskar, men du behöver ha långbyxor och stövlar/grova skor på dig.
- Undvik starka parfymer/dofter. Du får inte ha intagit alkohol vid ditt besök. Dessa två saker kan göra bina aggressiva.
- Våra bin är ”snälla”/ej aggressiva men är du allergisk mot bi-stick, rekommenderar vi ej denna tur för dig.


Varmt välkommen med din anmälan!

I samarbete med Mälby Gårdshonung

Tid

2/7 och 9/7 kl. 11-13 och 14-16

×