Till innehåll på sidan Sök
Färnebofjärdens nationalpark

Föreläsning om invasiva arter

Invasiva arter - vad är problemet och vad kan man göra?

Om upplevelsen

Mora Aronsson, expert på SLU Artdatabanken, Uppsala, berättar om varför invasiva främmande arter är ett problem, hur de påverkar vår inhemska flora och fauna, och hur stort problemet egentligen är. Mora tar upp det senaste inom EUs och Sveriges arbete och vilka krav som finns på fastighetsägare att bekämpa EU-listade arter, och vad man som privatperson kan göra för att hjälpa till att minska spridningen av invasiva arter. Mora tar också upp hur du rapporterar in fynd av invasiva arter och varför det är viktigt.

Datum och tid

Onsdag 28/4, klockan 18.15-19.30
Vi önskar att du loggar in 18.15, så att vi hinner hjälpa till med eventuella inloggningsproblem. Föreläsningen börjar sedan 18.30.

Kostnad

Föreläsningen är kostnadsfri.

Anmälan

Anmälan sker via denna länk senast tis 27/4 kl. 16.00
Direkt efter din anmälan får du ett bekräftelsemejl från oss.
Dagen före föreläsningen får du ett mail med länken till föreläsningen.Om du inte har fått länken dagen före föreläsningen, kontakta Magnus eller Carina nedan. Kom ihåg att även titta i din "skräppost".

Frågor

Frågor inför föreläsningen ställer du till Magnus Pamp, biosfärkoordinator, på 070-420 44 44 / magnus@nedredalalven.se eller Carina Carlsson, verksamhetsutvecklare, Studiefrämjandet, carina.carlsson@studieframjandet.se, 026 -280 54 60.

Arrangörer

Föreläsningen är en del i en serie under 2021 om natur, naturvård och biologisk mångfald. Dessa arrangeras av Biosfärområde Älvlandskapet Nedre Dalälven och Färnebofjärdens nationalpark i samarbete med Studiefrämjandet. Arrangemanget får stödmedel av Leader Nedre Dalälven. Föreläsningsserien är en del i 10-årsjubileumet för biosfärområdet.

 

Tid

Ons 28/4 kl. 18.15-19.30

Plats
Digital plattform

×