Lokal matberedskap - föreläsning
Lokal matberedskap vid Nedre Dalälven och i Gästrikland. Föreläsningar och möten med lokala matproducenter.
Om upplevelsen
Hur ska vi äta i framtiden? Kan vi öka den regionala matproduktionen? Gunnar Rundgren, grundare av KRAV, småbrukare, lantbrukskonsulent, aktuell med ”En strategi för den goda maten”.
Självförsörjningsgraden i Gästrikland och vid Nedre Dalälven är låg även för sådant som går att odla i regionen, det skapar långa transporter, utsläpp och sårbarhet vid olika kriser. Om fler köper lokalt producerad mat ökar möjligheterna för lokala producenter att odla mer, förändra mer och skapa försörjning för sig själva och andra.
När?
Lördag 25 januari klockan 14.00-16.00
Var?
Hörsalen vid Naturum, Gysinge. Fri entré. Vi bjuder på fika.
Arrangörer
Naturskyddsföreningen Sandvikenkretsen, Gysinge Torghandel, Naturum Färnebofjärden.
Arrangemanget sker med stöd av Leader Nedre Dalälven.
Nästa event
Lördag 15 februari kl. 14.00-16.00
Malin Pettersson som arbetat med att skapa marknader för lokala producenter. Aktiv i Valbo och Vinnersjö. Lokala producenter inbjudna.
Tid
Lördag 25/1 kl. 14-16
Dela med dina vänner
Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.