Till innehåll på sidan Sök
Färnebofjärdens nationalpark

INSTÄLLT. Plastbantning för miljön och hälsan

Hur ska vi kunna minska på användningen av plast, detta älskade och hatade material? Vilka alternativ finns?

Om upplevelsen

Enligt WWF äter vi mikroplaster motsvarande ett kreditkort i veckan. Var vi än vänder oss i våra hem och i samhället möts vi av plast. Plast som bryts ner till mikroplaster och sprids i våra livsmiljöer. Plast som förbrukar en ändlig naturresurs, är svår att återvinna effektivt och bidrar till fossilt C02-utsläpp.

Vivi Båvner, miljövetare och folkbildare, tar dig under föreläsningen med på sin egen plastbantarresa. Hennes föreläsningar är tankeväckande och fulla av tips för dig som vill fördjupa dig i frågorna.

Datum och tid

FÖRELÄSNINGEN ÄR TYVÄRR INSTÄLLD. Vi hoppas kunna erbjuda den vid ett annat tillfälle.

Föreläsningen är kostnadsfri.

Anmälan senast 28 september kl. 16.00

Anmäl dig via denna länk:
Länk till studiefrämjandet för anmälan till Plastbantning

VIKTIGT! Direkt efter din anmälan får du ett bekräftelsemejl från Studiefrämjandet. Kolla att det inte hamnat i skräpposten.
NOTERA! Dagen före föreläsningen får du ett mail med länken till föreläsningen.

Frågor

Frågor inför föreläsningen ställer du till Magnus Pamp, biosfärkoordinator, på 070-420 44 44 / magnus@nedredalalven.se eller Carina Carlsson, verksamhetsutvecklare, Studiefrämjandet, carina.carlsson@studieframjandet.se, 026 -280 54 60.
Föreläsningen är en del i en serie under 2021 om natur, naturvård och biologisk mångfald. Dessa arrangeras av Biosfärområde Älvlandskapet Nedre Dalälven och Färnebofjärdens nationalpark i samarbete med Studiefrämjandet. Arrangemanget får stödmedel av Leader Nedre Dalälven.

INSTÄLLT