Till innehåll på sidan Sök
Färnebofjärdens nationalpark

Sångfåglar - Filmvisning med Ingemar Lind

För elfte gången hälsar vi återigen den folkkäre naturfilmaren Ingemar Lind varmt välkommen till naturum Färnebofjärden!

Om upplevelsen

Datum och tid

Lördag 13 november kl. 14.00 - ca 15.30

Plats

Naturums hörsal, Gysinge

Avgift

50 kr/person. Under 18 år gratis. Betala med kontanter, kort eller Swish vid entrén.

Anmälan

Obligatorisk anmälan till naturum; farnebofjarden@lansstyrelsen.se eller 010-225 15 16, senast torsdag 11/11. Ange namn och mobilnummer vid anmälan.

Om arrangemanget

Så här beskriver Ingemar själv sin film:
"Vad vore livet utan fågelsång? Tomt och skrämmande.
Under hela mänsklighetens utveckling har vi fått inspiration från naturen, inte minst då vad gäller just fågelsång. Många av våra främsta kompositörer har på ett eller annat sätt använt sig av sångfåglarnas melodival för att sedan omforma dem till mänsklig musik. Vi börjar i den urbaniserade delen av vår värld där koltrasten, Sveriges nationalfågel, sitter på sin teveantenn och försöker överrösta storstadens buller. Men snart lämnar vi den delen av tillvaron och beger oss ut i naturen, ut till sångfåglarnas egna värld. Här blandas körsång med skönsjungande solister. Alfåglarnas vårhälsning från utskärgården, Blåhakens uppvaktning till sin hona från en blommande videbuske vid den lilla fjällbäcken. Ett stycke musik som ingen mänsklig kompositör ännu lyckats återge, hur skicklig hon eller han må vara. Vi får även uppleva tystnaden, denna bristvara i vårt moderna samhälle. Många fågelstämmor från olika delar av vårt land har jag här valt ut till en halvtimmes hyllning i ljud och bild.
Som inledning blir det en kort dansuppvisning av olika fåglar till en mänsklig komposition. Jag har kallat denna för Fågelsamba."


Arrangemanget sker i samarbete med Biosfärområde Älvlandskapet Nedre Dalälven.

Varmt välkomna!

Tid

Lördag 13/11 kl. 14-15.30

×