Söderåsens nationalpark
Dalbergs stuga, en gammal röd stuga med vita knutar och vit dörr. Huset har ett plåttak där man ser att det växer mossa. Skogen skymtas bakom och mitt på gårdsplanen står en grön gammal vattenpump.

Platser där du kan sova i parken

Här finns övernattningsmöjligheter i och vid våra raststugor. Tänk på att alltid städa efter besöket.

Om upplevelsen

Liagården

Liagården är alltid öppen, gratis och går inte att förboka. Här finns 19 britsar inne. I tillhörande trädgård kan man tälta eller sova i vindskyddet. Toaletter, grillplats och vatten finns utomhus; kamin inomhus. Ved finns på plats, men du får såga och klyva den själv (såg och yxa finns). Ingen el.

Läs om Liagårdens historia här (pdf)

Dahlbergs

Dahlbergs är alltid öppen, gratis och går inte att förboka. Här finns 25 britsar. I trädgården kan man tälta. Toaletter, grillplats och vatten finns utomhus; kamin inomhus. Ved finns på plats, men du får såga och klyva den själv (såg och yxa finns). Ingen el.

Killahuset

Om du vill kan du boka Killahuset. Nyckel hämtas och lämnas under naturums öppettider. Kostnad 500:-/dygn; gratis för skolor. Här finns 6 britsar samt sovloft för ca 20 personer. I trädgården får man tälta. Toaletter och grillplats finns utomhus; kamin inomhus. Ved finns på plats, men du får såga och klyva den själv (såg och yxa finns). Ingen el. Vatten får du ta med dig.

Om du vill boka Killahuset kan du ringa 0435-44 21 20 eller skicka e-post till

naturum.soderasen@lansstyrelsen.se

Läs om Killahusets historia här (pdf)

Hela året