Till innehåll på sidan Sök
Söderåsens nationalpark
En liten skogssjö med ormbunkar och träd runtom. På högersida om den lilla pölen finns en träbro med räcke så att man lätt kan ta sig över torrskodd.

Guidade turer

En guidad tur i nationalparken ger både vackra utsikter och nya insikter.

Om upplevelsen

Naturums guidade turer

Naturum erbjuder guidning av naturstigen (1 timme) eller Kopparhattsrundan (2 timmar) i Skäralid. Här får man veta lite om allt (naturvärden, kulturhistoria, anläggningar och sevärdheter i området samt hur nationalparken förvaltas).

  • Februari till november
  • Tisdagar, onsdagar och torsdagar
  • Naturstigen: kl 9.30–10.30, 11–12 eller 13-14, 14-15
  • Kopparhattsrundan: kl 10–12 eller 13-15
  • Kostnad 1000:- exkl. moms/timme
  • Gratis för skolor

Boka hos naturum Söderåsen:

Övriga guidade turer

Boka en speciell upplevelse på födelsedagskalaset eller företagsutflykten! Det finns många olika varianter att välja mellan; kanske en guidetur till häst eller med mindfulness-inriktning skulle vara något?

Vill du bli diplomerad guide? 

Alla får guida i nationalparken så länge man inte bryter mot nationalparksföreskrifterna. Vill man vara med på nationalparkens hemsida så har vi krav på att man känner till vissa grundläggande fakta vad gäller nationalparken, Söderåsen och lite annat.

Att bli diplomerad guide för nationalparken innebär att man läser in sig på ett textmaterial och när man känner att man behärskar innehållet kontaktar man naturum och får skriva ett prov. Det gäller att ha minst 80% rätt på provet, om man inte klarar det första gången så går det bra att skriva om provet tills man klarar det.

När man klarat provet kan man få lägga upp sin kontaktinformation på vår hemsida bland de andra diplomerade guiderna. Inkludera gärna vilka språk du/ni kan guida på, för vi har besökare med olika språkkunskaper.

Man är inte garanterad några uppdrag för att guida, utan det blir i så fall allmänheten som tar kontakt med det guideföretag som passar deras syfte bäst.

Är det så att du vill göra en aktivitet i nationalparken i sommar, till hösten eller nästa år finns det en möjlighet att ta med din aktivitet i vårt programblad. För en sådan aktivitet behöver man inte nödvändigtvis vara diplomerad guide. Titta gärna i vårt program så ser du att det finns olika inriktningar och aktiviteter av skilda slag.

Kontakt

Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta naturum Söderåsen:

Tid

Hela året

×