Till innehåll på sidan Sök
Tyresta nationalpark
Närbild av bark.

Med anledning av Corona

Det är många som söker sig ut i naturen och till Tyresta. Naturen är öppen och skogen är stor, men tänk på att hålla avstånd vid platser som samlar mycket folk. Stiftelsen Tyrestaskogen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande covid-19 och vidtar åtgärder för att minska smittspridning.

Naturen är alltid öppen

Skogen är som sagt stor, men på vissa platser kan det ändå bli trångt. I nationalparken är det framförallt vid eldrastplatserna som det kan bli trångt, eftersom det bara är här man får tälta. Likaså  är eldstäderna i Tyresta by (vid caféet) populära platser som i vanliga fall samlar många människor. Vi behöver hjälpas åt att ta ansvar och hålla avstånd!

Vi vill också påminna om att eldning aldrig är tillåtet utanför de anlagda eldrastplatserna. Detta gäller även grillar och engångsgrillar. Det är ej heller tillåtet att samla ved eller annat brännbart material från naturen.

Med andra ord - ta gärna med mat som inte behöver värmas över en eld!  

Naturum, café och Tyresta gård håller öppet

Naturum har öppet och personal finns även utomhus för de som som bara vill köpa en karta och få tips på vandringsleder och vad som finns att se och göra. Vissa guidade turer, vandringar och barnaktiviter erbjuds utomhus. Men flera större programaktiviteter är också inställda.

Caféet i Tyresta by håller öppet och har flyttat ut både försäljning och sittplatser på gårdsplanen och erbjuder take-away-mat som sallader och smörgåsar utöver fika. 

Lanthandeln med korvgrillning är öppen fredag-söndag, men ponnyridningen är inställd tillsvidare.

På alla offentliga toaletter har vi även utökat städningen och torkar noga av alla ytor.