Till innehåll på sidan Sök
Tyresta nationalpark

Med anledning av Corona

Det är många som söker sig ut i naturen och till Tyresta. Naturen är öppen och skogen är stor, men tänk på att hålla avstånd vid platser som samlar mycket folk. Stiftelsen Tyrestaskogen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande covid-19 och vidtar åtgärder för att minska smittspridning.

Naturen är alltid öppen

Skogen är som sagt stor, men på vissa platser kan det ändå bli trångt. I nationalparken är det framförallt vid eldrastplatserna som det kan bli trångt, eftersom det bara är här man får tälta. Likaså  är eldstäderna i Tyresta by (vid caféet) populära platser som i vanliga fall samlar många människor. Vi behöver hjälpas åt att ta ansvar och hålla avstånd!

Vi vill också påminna om att eldning aldrig är tillåtet utanför de anlagda eldrastplatserna. Detta gäller även grillar och engångsgrillar. Det är ej heller tillåtet att samla ved eller annat brännbart material från naturen.

Med andra ord - ta gärna med mat som inte behöver värmas över en eld!  

Naturum, café och lanthandeln håller öppet

Naturum har öppet och personal finns även utomhus för de som som bara vill köpa en karta och få tips på vandringsleder och vad som finns att se och göra. Vissa guidade turer, vandringar och barnaktiviter arrangeras under sommaren. Men flera programaktiviteter är också inställda och det blir inget midsommarfirande eller spelmansstämma denna sommar.

Caféet i Tyresta by håller öppet och har flyttat ut både försäljning och sittplatser på gårdsplanen och erbjuder take-away-mat som sallader och smörgåsar utöver fika. Lanthandeln har begränsade öppettider (stängt juli) och kommer inte erbjuda någon korvgrillning.

På alla offentliga toaletter har vi även utökat städningen och torkar noga av alla ytor.