Till innehåll på sidan Sök
Tyresta nationalpark

Sommarlov i Tyresta

Tyresta har flera härliga aktiviteter och utflyktsmål under sommarlovet!

Om upplevelsen

Upptäck naturen

Varje dag kl 13.00-14.00. Följ med naturum och utforska naturens små äventyr i närheten av Tyresta by! Vi upptäcker naturen genom att lyssna, lukta, känna, titta och kanske till och med smaka på naturen!

Samling vid naturum. Period: Hela sommarlovet (10 juni-17 augusti). Pris 50 kr/barn (vuxna gratis!). Passar barn från 5 år. 

Tyresta på 60 minuter

Varje dag kl 10.15-11.15. En kortare vandring tillsammans med naturum. Vi tar oss in i urskogen och lär känna trädens superkrafter och vad man kan upptäcka i riktigt gamla skogar. Passar även bra som introduktion om man vill fortsätta sin vandring vidare på egen hand.

Samling vid naturum. Period: Hela sommarlovet (10 juni-17 augusti). Pris 50 kr/pers. Karta ingår. Passar alla åldrar.

Vandra på egen hand med barn

För de mindre barnen finns två naturstigar i Tyresta by: Tjäderstigen och Allemansråttan. På Tjäderstigen kan du samla bokstäver till ett hemligt lösenord och få diplom på naturum.

Från Tyresta by startar flera vandringsleder, från 2,5 km till 14 km och på bara några kilometers avstånd ligger tex det spännande brandområdet från 1999 och glittrande skogssjöar där man kan äta sin matsäck och bada sina fötter! Vid sjöarna finns iordningsställda eldrastplatser och det är bara här som man får tälta och elda (ved finns) - men ring först brandriskupplysningen för att veta om det är tillåtet att elda. Tfn 08-741 00 10  

Här kan du läsa mer om våra vandringsleder:

Strosa runt i Tyresta by

Längs med byvägen möter du först Naturum Nationalparkernas Hus, som är besökscentrum för Tyresta. Här kan du vandra genom hela Sverige (huset är byggt som en Sverigekarta) och upptäcka fler nationalparker. I Tyresta by finns också ett café som är öppet varje dag samt en lanthandel. Här finns också Tyresta gård, som är ett småskaligt lantbruk med gamla lantraser som rödkulla, roslagsfår och gotlandshöns. 

Tid

10 juni-17 augusti

×