Till innehåll på sidan Sök
Tyresta nationalpark
En stor guldstjärna ligger vid en skog.

Tyrestadagen

Tyrestadagen firas varje år - för att uppmärksamma att Tyrestaskogarna fick Sveriges starkaste naturskydd - nationalpark. Träffa våra naturbevakare eller följ med på några av dagens guidade turer. Gratis!

Om upplevelsen

Att Tyrestas skogar har fått stå kvar kan vi tacka en rad olika personer som agerat, som drivit på eller som fattat beslut om att skydda området. Området blev nationalpark 1993 och vid årsskiftet kom den nya symbolen för Sveriges nationalparker på plats - guldkronan, som du kan se precis vid nationalparksgränsen i Tyresta by.

Idag är Tyresta ett omtyckt och välbesökt naturområde och i år har vi fler besökare än någonsin! Naturen har visat sig vara en viktig plats under pandemien.

Men även om Tyrestas skogar är stora måste vi tänka på att hålla avstånd även här och därför kommer Tyrestadagen inte firas på samma sätt som tidigare år. Det blir ingen höstmarknad och det blir inga prova-på-aktiviteter, som annars brukar erbjudas av olika miljö - och friluftsorganisationer.

Men lite måste vi ändå fira!  Mellan kl 12-15 kan du träffa Tyrestas naturbevakare, som berättar mer om skötseln och arbetena i skog och mark! Utanför naturum kommer vi ordna gratis uteaktivteter för barnfamiljer under dagen.

  • 10.15 Tyresta på 60 min. Guidad tur i urskogen och introduktion till Tyresta. Fortsätt sedan gärna på egen hand. Karta ingår!
  • 12.00-13.00 Miniexkursion där vi undersöker stort och smått och kanske en och annan svamp! För hela familjen
  • 14.00-15.00 Miniexkursion där vi undersöker stort och smått och kanske en och annan svamp! För hela familjen

Max 20 deltagare/aktivitet. Anmäl dig i naturum eller till info@tyresta.se

Varmt välkomna!

Tid

Söndag 13/9

Plats
Naturum
Övrigt

Gratis!

×