Sök
Store Mosse nationalpark
""

Naturum med Programpunkter

Håll dig uppdaterad med vad som händer i naturum i Store Mosse Nationalpark.

Om upplevelsen

Vi jobbar med 2018 års program och publicerar allt eftersom.

Program 2018

Utställning om örnar uppe nu.

11 februari - 18 februari Sportlovsöppet dagligen klockan 11 - 17 du kan bygga holkar till fåglar, fladdermöss och bin. Allt till självkostnadspris. Finns det snö så kan du åka skidor, finns det is kan du åka skridskor, grillplatserna är laddade med ved, spana på örnarna. 

14 februari klockan 17.30 - 19.30 Trollkväll

Tag med ficklampan och kom och spana efter troll och annat knytt som finns utmed trollstigen. Räkna alla troll du kan hitta och få ett pris. Naturum är också öppet. Alla barn är speciellt välkomna.

27 februari klockan 18.00 Skidåkning i månskenet

Snön har kommit och det verkar hålla sig kallt. Kom på en skidtur i månskenet ute på gungflyet utanför naturum. Spåren börjar vid parkeringen. Värmebrasa och varm dryck finns. 

13 mars klockan 19.00 Rovdjurskväll med Linda Andersson

Linda visar och berättar det senaste om hur det står till med rovdjuren i Jönköpings län. Linda är rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen och har bra koll.

18 mars klockan 07.00 vandring till Kävsjö och Lilla tornet.

Föreningen Store Mosse nationalpark ordnar vandring på nya leden mot Kävsjö kyrka och via lilla fågeltornet tillbaka till naturum. det är cirka 4 kilometer. Medtag fika och kläder efter väder. samling vid naturums parkering.

29 mars - 8 april Påsklovsöppet klockan 11 - 17 dagligen

4 april klockan 18.30 Vingar över Falsterbo med PG Bentz.

Föreningen Store Mosse nationalpark ordnar bildvisning och föreläsning om Falsterbos fåglar och deras flyttning. Efter föreläsningen, besök i Stora tornet för att spana efter vårfåglar.

8 april klockan 07.00 Vandring Kävsjön runt.

 Föreningen Store Mosse nationalpark ordnar vandring Kävsjön runt 12 kilometer. Vi går medsols och vid Svänö äter vi vårt medhavda fika och korv.  

8 april klockan 15.00 Kultur och torvbrytning på Store Mosse med Alf Ask.

Alf berättar om svunna tider, hur det bröts torv och om arbetet vid torvfabriken och historier om gamla original han mött bland torvarbetarna.

18 april klockan 19.00 Överlevnadskurs med Martha Wägeus.

Vi börjar vid eldplatsen ute och fortsätter inne i naturum. Vad är Granhästens säng, granknaster och näversnas?  Avsmakning av islandslav och naturte. Blir du inte mätt så tag med eget fika.

24 april klockan 20.00 - 23.00 Dvärgbeckasinkväll

Samling utanför naturum. Tag med eget fika, korv och varma kläder. Dvärgbeckasinen, även kallad spökhästen börjar sitt spel framåt kvällningen och hörs bäst från Stora fågeltornet.  Bengt Andersson fågelguide, berättar om den ochandra fåglar som sjunger i kvällningen. Fri entré.

16 maj klockan 19.00 Älgsafari vid Kvarnötornet

 Föreningen Store Mosse nationalpark ordnar älgsafari, samling vid Kvarnötornet vid Ådalen. Det brukar vara ett bra ställe för älgspaning från tornet utöver Horssjöns sumpmarker. Glöm inte fikat.

5-6 juni naturnatta vid Lövö och Blådöpet.

6 juli klockan 20.00 Fladdermöss på Store Mosse

Dags igen för fladdermussafari. vi börjar i naturum där Sofia Blanck visar bilder och berättar om fladdermöss. Därefter tar vi oss ut till Svänö och fikar och grillar under tiden vi väntar på att fladdermössen ska komma ut och jaga. Vi har detektorer och ficklampor så alla kommer att få både se och höra fladdermössen.

2 september klockan 11 - 17 Svampens dag med svampexperter och utställning i naturum. 

 

 

 

 

 

Tid

Hela året

×